- hirdetés -

Az ősz beköszöntével közeleg a fűtési szezon, sokan pedig már ilyenkor gondoskodnak a téli tüzelőről. A házaló kereskedők gyakran üzletelnek tűzifával, közöttük pedig vannak olyanok, akik különböző módszerekkel igyekeznek megkárosítani a gyanútlan vásárolókat.

Békés megyében a fűtési szezon beköszöntével minden évben érkeznek bejelentések a rendőrségre tűzifa árusítással kapcsolatos csalásokról. A rendőrség ezért ismételten óvatosságra inti a tűzifát vásárlókat.

A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy lehetőleg csak telephellyel és hiteles mérleggel rendelkező cégtől, vállalkozástól vásároljanak tüzelőt. Újsághirdetés útján, vagy házaló árusokat kerüljük, hiszen nagyobb az esélye hogy csalás áldozatává válunk. A kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatokat meg kell fontolni.

A közlemény kitér arra, hogy a tüzelő megrendelésekor előre egyeztessük a kiszállítás időpontját és lehetőleg kérjük hozzáértő családtag, vagy szomszéd segítségét a lerakodáshoz és csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet szerettek volna és a jelenlétükben le is mérték az átadott mennyiséget.

Amennyiben az eladó előleget kér, legyünk nagyon körültekintőek, előre ne utaljunk, és ne adjunk át pénzt ismeretlen cégeknek. Fontos, hogy a kiszállításkor idegeneket ne engedjünk be a házba. Mielőtt megérkeznek, készítsük elő a megbeszélt vételárat, ne a szállítók szeme láttára vegyük elő összes megtakarított pénzüket.

Ha mégis megtörténik a baj a lehető legrövidebb időn belül értesítsük a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.