- hirdetés -

Megnyílt a 2018. évi őszi érettségi vizsgákra való jelentkezés lehetősége, melynek határideje szeptember 5.

A Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint idén a megyében őszi érettségire négy intézményt jelöltek ki, a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiumát, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumot, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumot, valamint a
Békés Megyei Kormányhivatalt.

Azok, akik nem Békés megyében kívánnak jelentkezni, az őszi érettségi vizsgákra kijelölt oktatási intézmények országos listáját az alábbi linkre kattintva érhetik el, az érettségi vizsgákra való jelentkezés módjáról részletes tájékoztatások pedig az alábbi felületeken olvashatóak:

Az érettségi vizsgakövetelmények 2017. január 1-jével életbe lépő változásairól itt tájékozódhat.

Az októberi-novemberi vizsgaidőszak vizsga-időpontjai itt, a vizsgadíjak pedig itt érhetőek el.

A 2018. évi érettségi vizsga-időszakokban emelt szinten választható vizsgatárgyak jegyzéke az alábbi linkre kattintva, a vizsgamentesség lehetőségeiről pedig itt olvashat.

Az október-novemberi vizsgaidőszak jelentkezési határidejének elmulasztása esetén igazolási kérelem nyújtható be a jelentkezési lappal és mellékleteivel együtt a vizsgát szervező intézményhez, a jelentkezési határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül, azaz szeptember 13-ig. A kérelem elfogadásáról a vizsgát szervező intézmény vezetője dönt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.