- hirdetés -

Jó kedv, színes programok és utcabál várta a kiérkezőket augusztus 24-én a XIX. Lakótelepi napon. Az eseményt a Czina Sándor Tagintézmény sportpályáján rendezték.

Évek óta megrendezi Burka László önkormányzati képviselő a Czina iskola melletti sportpályán és az Avar utcai játszótér által határolt terülten a Lakótelepi napot. Idén augusztus 24-én volt a rendezvény, amire a Szőlő városrészből és a belvárosból egyaránt kilátogattak.

– Immár tizenkilencedik alkalommal rendezzük meg ezt az eseményt. Minden évben arra törekszünk, hogy az orosháziak lépjenek színpadra, hiszen városunkban is sok a tehetség – ismertette a szervező. A rendezvény célja, hogy az „Üvegvárosrész” lakóit jobban összekovácsolja, és erősítse az itt élők összetartozását. Remek alkalom arra is, hogy régi ismerősök, barátok és üveggyári dolgozók találkozhassanak – összegezte Burka László.

Az egyik legnagyobb kedvenc az ugrálóvár volt (Klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A Lakótelepi nap programját úgy állítják össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki valót. A színpadon az előző évekhez hasonlóan, most is egymást követték a fellépők. A kiérkezők láthattak karate és társastánc bemutatót, kutyabemutatót, majd a „Zenés Újjászületés Mozgalom” tapsoltatott meg kicsiket és nagyokat.

Az esti programban a Fly Girl’s Fitness akrobatikus rúdtánc és karika bemutatóval kápráztatta el a közönséget Takács Noémi és Takács Andrea vezetésével, akik többek között a Sztárban Sztárban és a Fővárosi Nagycirkuszban is szerepeltek már. Ezt követően a Diamonds együttes könnyűzenei műsora és a tűzzsonglőrök következtek.

A műsorok mellett az érdeklődő fiatalok ingyenes programokon is részt vehettek. Sétakocsikázhattak az „Üvegvárosban”, kipróbálhatták a mobilkalandparkot, a csúszdás ugrálóvárat, csináltathattak henna tetoválást vagy arcfestést, emellett ügyességi vetélkedőkön is kipróbálhatták magukat a mozogni vágyók. Illetve sokan voltak kíváncsiak a tűzoltóeszközökre is.

A résztvevők életvezetési tanácsadást hallgathattak, stressz-tesztet tölthettek ki és a függőségekről is informálódhattak a MI-ÉRTÜNK Egyesülettől.
Az érdeklődőknek lehetőségük volt KRESZ-tesztet kitölteni, illetve a nagy értékű kerékpárok regisztrációjára (Bike Safe program) is ingyenes lehetőséget biztosítottak.

A vacsorát követően, az est fénypontja a tűzijáték következett, majd hajnalig tartó utcabálon szórakozhatott a kiérkező tömeg, ahol a Zimányi Trió szolgáltatta a talpalávalót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.