- hirdetés -

Két légkondicionáló készüléket adtak át az Orosházi Kórházban, augusztus 22-én. A két berendezés, amely a sebészeten és a belgyógyászaton látja el feladatát, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. ajándéka.

A hőség, amely az idei nyáron egyre elviselhetetlenebb, az Orosházi Kórházban is érezhető. Az intézmény ezért kéréssel fordult a városvezetés felé, amely most megvalósult, hiszen két új klíma beszerelésével segítik a fekvő betegek gyógyulását a belgyógyászaton és a sebészeti osztályon.

Az átadáson Dávid Zoltán polgármester elmondta, a település szívügye az Orosházi Kórház, ezért minden olyan kérést, amit a város teljesíthet, azt megvalósítják.
– Simonka György országgyűlési képviselővel és Benkő Ferenccel a városüzemeltetés vezérigazgatójával egyeztetve úgy döntöttünk, két klímával szeretnénk segíteni a kórházban folyó munkát.

A két eszköz elhelyezéséről a kórház dönthetett, így az egyik klíma a sebészeti osztály folyosóján, még a másik a belgyógyászati osztály kezelőjében látja el a feladatát.

Új klímák beszerelésével segítik a fekvő betegek gyógyulását (Balról-jobbra: Benkő Ferenc, Dávid Zoltán, dr. Duray Gergő, dr. Alzubi Ali) Fotó: Rosta Tibor

Dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója köszönetét fejezte ki a támogatóknak, és Benkő Ferencnek az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójának.
– Megnőtt az igény arra, hogy minél több klimatizált helyiség legyen a kórházban. Ennek megvalósításában segített a városvezetés – tájékoztatott dr. Duray Gergő.

A főigazgató elmondta, a jó példa ragadós, hiszen évekkel ezelőtt már adományoztak klímát a gyermekosztálynak.
– Simonka György szívén viseli a kórház és a gyermekosztály sorsát. Hat évvel ezelőtt az osztályon járt és megkérdezte, miben tud segíteni. Akkor egy klímával, illetve egy telefonkészülékkel is segítette a gyerekek gyorsabb gyógyulását. Az osztályon található készülék korlátlan beszélgetést tesz lehetővé, így a gyerekek akkor is tarthatják a kapcsolatot szüleikkel, mikor azok nem lehetnek jelen. Ennek havidíját is a képviselő fizeti immár több éve, és azóta is folyamatosan támogatja a kórházat – magyarázta dr. Duray Gergő.

Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója kiemelte, lehetőségükhöz mérten igyekeznek segíteni az Orosházi Kórházban folyó gyógyító munkát, és a jó példával felhívni a vállalkozók figyelmét arra, hogy minden évben lehetőségükhöz mérten támogassák a kórházat, akár egy klíma felajánlásával. – Ezzel a közösségi munkával reméljük hagyományt teremtünk – mondta Benkő Ferenc.

Dr. Alzubi Ali, a sebészeti osztály vezetője is köszönetét fejezte ki. Hangsúlyozta,
régóta szükség volt már egy ilyen készülékre, hiszen a nagy melegben könnyebbséget jelent a betegek számára, ha hűvös van az osztályon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.