- hirdetés -

Szinte az egész országban hőségriadó van. A nagy meleg miatt többen lesznek rosszul, ilyenkor a mentősöknek nincs megállás. 

Az elmúlt napokban tartósan 30°C felett van a hőmérséklet, ezáltal megnőtt a mentőállomásra beérkező riasztások száma. Az esetek többségében csak a mentőben derül fény arra, hogy a betegnek magas a vérnyomása, cukorbeteg, vagy valamilyen szívelégtelenségben szenved. 

– Sokan nem is tudják, hogy ezektől a betegségektől szenvednek. A nagy meleg megviseli mind az egészséges, mind a beteg szervezetet. Akinek megvannak az alapbetegségei, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegség nagyobb eséllyel lesz rosszul. De kiugorhat egy vérnyomás, vagy jöhet egy mellkasi fájdalom – nyilatkozta az OrosCafénak Kovács Tibor, az orosházi mentőállomás vezetője.

A kánikulában többen kapnak napszúrást, hőkimerülést, ha hosszabb ideig tartózkodnak a napon. A betegek nagy százaléka nem tudja, hogy a panaszok mögött az alábbi problémák állnak, ezért mentőt hívnak, vagy bemennek a kórház sürgősségi osztályára.

Kovács Tibor hozzátette, a meleg őket, mentősöket is megviseli. – Hőségriadó alkalmával a mi bajtársaink is nehezebb körülmények között végzik munkájukat. A meleg ránk is hatással van, mi is emberek vagyunk. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy az elmúlt tíz nap alatt minden rendben zajlott, bármi probléma nélkül tudtuk végezni a munkánkat – mondta.

Fontos, hogy a rosszullétek elkerülése végett senki se tartózkodjon a sokáig a napon, mindenki fogyasszon elegendő folyadékot és tartózkodjon a megterhelő mozgástól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.