- hirdetés -

Már nem megbízott igazgatóként vezeti a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Kiss András, tűzoltó ezredes. A belügyminiszter Békéscsabán ünnepélyes keretek között jelentette be augusztus 1-jén. 

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának javaslatára nevezte ki a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójává Kiss András Zoltán tűzoltó ezredest – számolt be a katasztrófavédelem honlapja.

A most kinevezett igazgató 1988. március elsején kezdte meg hivatásos szolgálatát beosztott tűzoltóként a békéscsabai tűzoltó-parancsnokságon. Az ezredes az elmúlt évek során szolgálatparancsnoki, tűzoltóparancsnoki, majd kirendeltségvezetői beosztást töltött be, 2015 szeptember 21-től a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyetteseként, tavaly október óta pedig megbízott igazgatóként tevékenykedett.

Az ünnepélyes állománygyűlésen a főigazgató további kinevezési okmányokat is átadott: Haskó György tűzoltó alezredest, megyei polgári védelmi főfelügyelőt igazgatóhelyettesi, míg Börcsök Istvánné tűzoltó alezredest, költségvetési osztályvezetőt a gazdasági igazgatóhelyettesi feladatok ellátásával bízta meg.

A békéscsabai polgármesteri hivatal dísztermében rendezett beiktatási ünnepségen jelen voltak a megye vezetői, valamint a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya, a társ- és rendvédelmi szervek vezetői, a védelmi igazgatási szervek, a szakmai szövetségek képviselői, és a települési polgármesterek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.