- hirdetés -

Már csak néhány engedélyeztetésre vár az a koraszülöttmentő, melyet lassan egy éve adtak át. A mozgó koraszülött intenzív startra kész, már a jármű elhelyezési problémái is megoldódtak.

Magyarországon magas a koraszülések száma. A közel egy éve átadott koraszülöttmentővel a terhesség 37. hete előtt született csecsemőknek nagyobb az esélyük az életben maradásra. Az emberek és vállalkozások megyeszerte egy emberként álltak a jármű beszerzése mellé. Már csak néhány engedélyeztetés van hátra, és a teljesen felszerelt koraszülöttmentő megkezdheti munkáját.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórháztól kapott helyet a jármű.
– A mentőállomás mellett kaptunk egy garázst, melyet felújítunk és így méltó helyen lehet a mentőautó – nyilatkozta a kuratóriumi elnök, majd hozzátette, a járművel szükség esetén házhoz is kivonulnak, így felgyorsítva a koraszülött kórházba jutását.

Idén újra a koraszülöttmentőért gyűjt a Linamar (Fotó: Imre György/ beol.hu)

Az orosházi Linamar Hungary Zrt. idén is megrendezi jótékonysági futóversenyét. A tavalyi rendezvény teljes bevételét a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kapta, ez idén sem lesz másként. A cég humánpolitikai igazgatója lapunknak elmondta, az idei futóverseny nevezési díjából befolyt összeget az alapítvány kapja.
– A nevezési díjat egyből az alapítvány számlájára kell utalni, az összeg nem halad át a Linamáron – nyilatkozta Parászka Tibor.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed kiemelte, az idei futóversenyből befolyó összeget a koraszülöttmentő fenntartására fogják fordítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.