- hirdetés -

A tavalyi hagyományteremtő piknik sikerén felbuzdulva, idén másodszor hívták egy kis lazulásra, szórakozásra az Árpád-kertbe az orosháziakat a Petőfi Művelődési Központ (PMK) rendezvényszervezői.

Vészterhes, fekete viharfelhők árnyékában kezdődött a rendezvény, de a szervezők, résztvevők és a közönség úgy látszik jól imádkozott, mert nem szakadt nyakunkba az égi áldás, hanem keleten szépen elment a város mellett, így semmi sem zavarta a kellemes délutáni szórakozást.

Az alapötlet, miszerint jöjjenek le a családok a térre, üljenek egy pokrócra, engedjék el a mindennapos feszültségeket, gondokat, ezen a szombaton remek programmal is társult. A PMK csapata a műsor összeállításánál a helyi együttesekre támaszkodott.

-Nagyon sok értékteremtő csoport van Orosházán és úgy gondoltuk, hogy ebből mutatunk be egy csokorra valót ezen a rendezvényen. Ezen kívül persze lesz még bábszínház és egy kertmozi előadással zárul a program – mondta el kérdésünkre Szabó Orsolya kulturális szervező.

A Silver Tánccsoport Egyesület fiataljai indították a programot, majd egy gyors stílusváltással aerobik következett, az OKKSZK aerobik szakosztálya jóvoltából. Ezután az Alapfokú Művészeti Iskola diákjai vették birtokba a színpadot. Társastánc, modern tánc és jazz-balett-tudományukból kaphattak ízelítőt, az Árpád-kert gyepén helyet foglaló nézők. Ezután ismét aerobikkal folytatódott a program, a Rebi Fitness fiataljai léptek a közönség elé. Egy újabb merész kanyarral néptánc következett. A Csengettyű, Kisharang és Harangos Néptáncegyüttes adott ízelítőt tudásából. A Best Dance Company fellépése után közös uzsonna, (májkrémes kenyér) és a bábszínház következett.

Semmi sem zavarta a kellemes délutáni szórakozást (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Rendkívül érdekes volt a Harangos Néptáncegyüttes kamaraelőadása, a Padlásmese Nagyéknál című néptáncos mese. Ezek után visszatért a program a tánc, eddig még nem látott stílusaval. Hastánc, zumba, salsa.

A piknik fő atrakciója a Takács nővérek vezette Fly Girl’s Fitness bemutatója volt. Rendkívül nehéz és látványos rúdfitness és függő karikákon bemutatott légtorna gyakorlatokat csodálhatott az Árpád kert közönsége. Ekkor már estébe hajlott a délután és jöhetett a záróprogram.

Az esti kertmozit – kicsit többen, mint tavaly – mintegy százan figyelték a gyepen csücsülve.

Aki ott volt, mindenki megtalálhatta a színes program kínálatból a neki tetszőt. A szervezők azt remélik, hogy jövőre még érdekesebb műsorral állhatnak elő és az orosháziak még többen választják majd szombat délutáni, esti kikapcsolódásnak az Árpád-kerti pikniket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.