- hirdetés -

Az augusztus tizenkilencedikei nemzetközi lóversenyt többször emlegettük a közelmúltban. Tudtuk, hogy nagy esemény készül. A legilletékesebbet, az Orosházi Lovas Egyesület (OLE) ügyvezető elnökét, Kulik Ferencet kérdeztük a szervezés jelenlegi állásáról.

 Megválasztása után az OLE jelenlegi elnöksége két fő célt tűzött maga és az egyesület elé. Orosháza lovas sportját, a szakágak egyenlősége mellett az őt megillető rangra és színvonalra emelni, és az orosházi lóversenyek nívóját, látogatottságát a hajdan volt szintre visszahozni. Ez utóbbi érdekében kezdték meg a nagyszabású augusztusi lovasünnep szervezését már az év elején. Mostanra, mint Kulik Ferenc elmondta, lassan minden építőkocka a helyére került, kialakult a végleges program, melybe rég-, vagy épp eddig nem látott elemek is kerültek.

– A május elsejei családi majálison is sokan szórakoztak, most még több családra számítunk és a nap sport programját is úgy állítottuk össze, hogy a sportélmény is gazdagabb legyen. A délelőtti fogathajtó programban szerepelnek a póni kettes, nagylovas kettesfogatok mellet a négyesfogatok is. Hét gyönyörű négyes érkezik, köztük a híres mezőhegyesi nóniusz fogat. Pónigalopp, kutyakiképzők bemutatója, csikós bemutató, ügető futam teszi majd még érdekesebbé a délelőtti programot – kezdi az ismertetést Kulik Ferenc.

Puszta-ötös és Dupla Kávé

Az ünnepélyes megnyitó utáni ebédhez a Dupla Kávé zenekar szolgáltatja a zenét, akikkel szintén megkötötték a szerződést a szervezők. Ebéd után ismét láthatja a nagyérdemű a négyesfogatokat versenyezni és a rangosabb ügető futamok is ekkor következnek.

Többen érkeznek a Kincsem Parkban versenyzők közül is (archív fotó: Maróti Edit)

– Romániából, Szerbiából, Bulgáriából érkeznek hajtók, és persze itt lesznek néhányan a hazaiak mellett, a Kincsem Parkban rendszeresen versenyző hajtók és lovak közül is. A futamok résztvevőinek pontosítása még folyik. A nap vége felé, terveink szerint beiktatjuk az Orosházán tavaly debütált, nagyon látványos ügető sprintversenyt. A program összeállításánál arra törekedtünk, hogy lehetőleg ne legyenek üresjáratok, mindig legyen izgulni-, néznivalója a közönségnek.  A futamok közé is sikerült érdekes látnivalókat hozni. Nem túl gyakran lép például az orosházi közönség elé a híres Puszta-ötös, és a velük érkező csikósok bemutatója sem ígérkezik mindennaposnak – mondja sokat sejtető mosollyal az ügyvezető elnök.

Családi program lehet

A család minden tagja részére gondoskodtak szórakozásról. Az augusztusi eseményen egész napos kisállatbörzét tartanak. A környék kisállattenyésztői hozhatják ki kedvenceiket,  papagájokat, hörcsögöket, nyuszikat és minden rendű és rangú kisállatot. A lóverseny közönsége megnézheti, esetleg meg is vásárolhatja az állatokat. Ugyancsak a gyerekek szórakozását szolgálja a felállítandó három ugrálóvár, a pónilovaglás és a hinta, melyeket természetesen ingyen vehetnek igénybe a kicsik.

– Azt szeretnénk, ha sokan jönnének ki a Bogárzói pályára és mindenki megtalálná a nap programjában a neki tetszőt. A nap végére tervezünk még egy jó kis meglepetést, de ezt még nem szeretném megosztani a közönséggel – zárja a beszélgetést Kulik Ferenc.

A Bogárzói Lóversenypálya augusztus 19-én jó programnak ígérkezik, a huszadikai városi rendezvénnyel kiegészülve pedig méltó megünneplése lehet Szent István és az új kenyér ünnepének.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.