- hirdetés -

Eldőlt, hogy mely csapatok ellen lépnek pályára az orosházi kézilabda egyesületek. Az Orosházi FKSE egyik fő esélyese a következő kiírásnak, míg az Orosházi NKC is a dobogóra pályázik az előttünk álló szezonban.

A Magyar Kézilabda Szövetség a múlt hét végén osztotta meg oldalán a női-, illetve férfi bajnokságok kiírásait. Az előző évhez képest több változás is történt a másodosztály kiírásban. A leglényegesebb, hogy a következő idényben szűkült a mezőny és 14 együttes helyett 12 csapat küzd hétről hétre a pontokért.

Pásztor Mátéék bajnoki címre hajtanak (Fotó: Rosta Tibor)

Az Orosházi FKSE kilenc élvonalbeli szezon után, a 2018-19-es bajnokságban az NB I/B-ben indul. A zöld-sárga klub egyértelműen a feljutást tűzte ki célul, ennek megfelelően alakították ki a következő évi keretet. Öt új játékos érkezik, köztük a két legnagyobb fogás a válogatott rutinnal rendelkező Lele Ákos, valamint a MOL-PICK Szegeddel bajnoki címet szerző Zubai Szabolcs.

Férfi NB I/B Keleti csoport:

Orosházi FKSE
Békés-Drén KC
Balmazújvárosi KK
PLER-Budapest
Kecskeméti TE
Nyíregyházi SN KFT.
FKSE Algyő
Deac NK KFT.
Balassagyarmati Kábel SE
Ózdi KC
Törökszentmilósi Székács KE
Mizse KC

Nehéz feladat előtt az ONKC

A női gárda az elmúlt esztendőben az élmezőnyben, a negyedik helyen végzett. Az Orosházi NKC vezetőedzője úgy nyilatkozott a klub honlapjának, hogy a helyezés tekintetében ugyan nem léptek előre, de a játék néhány elemében látott fejlődést, ami mindenképp előremutató a jövőt tekintve. Kiemelte, hogy nem sok választja a csapatot, hogy egy nagyot lépjen előre.

Vörös Bettináék (7) átalakult kerettel vágnak a bajnokságnak (Fotó: Rosta Tibor)

A nyáron nagy lesz a mozgolódás a csapatban, hiszen heten távoznak. Dancsó Attila, elnök elmondta, hogy helyükre tehetséges fiatalok érkeznek. Őket a július 25-én kezdődő felkészülés előtt mutatják be a szurkolóknak.

Többek között emiatt sem lesz könnyű dolguk, de az eddig is rendkívül kiegyenlített NB I/B keleti régiója is tovább erősödött. Az élvonaltól búcsúzó Vasas és a Kecskemét gárdáját is ide osztotta be a Magyar Kézilabda Szövetség. 

Női NB I/B Keleti csoport:

Kecskeméti NKSE
Vasas SC
PC Trade Szeged KKSE
Szent István-OTP
OXXO Energy Orosházi NKC
Gödi SE
Kispesti NKK
Szentendrei NKE
Nyíradonyi VVTK
NKK Balmazújváros
Hajdúnánás SK
FKSE Algyő

A másodosztály pontvadászata mindkét orosházi együttes számára szeptember közepén indul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.