- hirdetés -

Ismét világversenyen remekeltek az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) karatésai. Shihan Zsiga Zsolt tanítványai ezúttal a Szentesen rendezett világbajnokságon nyertek aranyat, ezüstöt, bronzot.

A magyarországi karate egyik fellegvárában, Szentesen rendezte a Hokyokushin világszervezet a közelmúltban az Utánpótlás és U25-ös világbajnokságát, melyen 21 ország 557 versenyzője képviselte egyesülete és hazája színeit.

Az orosházi küldöttség szokás szerint igyekezett maximálisan felkészülni és mindent meg is tett a lehető legjobb szereplésért. A júniusi nemzetközi edzőtábort, ezen belül shihan Gyarmati Imre nemzetközi bíró segítségét is felhasználták ennek érdekében. Zsiga mester tanítványai ezúttal formagyakorlatokban jeleskedtek.

A gyermek 3 korcsoportban két világbajnoki érmet is szereztek az orosháziak. Zima Dávid gyakorlata ezüst, míg Fábián Tamás kata-ja bronzérmet ért a bírák szerint.

A legnagyobb orosházi siker Zsiga Bence nevéhez fűződik. Az U25-ös korosztályban induló kiválóság a Vb. legjobb formagyakorlatát mutatta be és aranyérmet, ezzel együtt világbajnoki címet szerzett.

Zsiga Bence, az U 25-ös korosztály formagyakorlat világbajnoka (Fotó :OKKSZK)

Az OKKSZK SE ezzel a versennyel zárta a félévet. A felnőtt versenyzők a hazai nemzetközi tábor után, július 20-24 között Barcelonában vesznek részt edzőtáborban. Augusztus 17-18-19 én shihan Zsiga Zsolt és sensei Zsiga Zsolt meghívott edzőként, Hollandiában vezetnek edzőtábort.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.