- hirdetés -

Minden akadály elhárult az orosházi munkásszálló megépítése elől, miután Dávid Zoltán polgármester és Iványi István, az Iványi Építőmester Kft. ügyvezető-igazgatója június 11-én aláírták a kivitelezési szerződést.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az önkormányzat tavaly 274 millió forint támogatást nyert a Központi Munkaerőpiac Fejlesztési Programban benyújtott pályázatán munkásszálló létesítésére. A száz fős kapacitású épület a Gyopárosi úton lesz kialakítva, a működtetésért az önkormányzatért felel majd.

– Bár a helyi ellenzék próbálta ezt a fejlesztést is megakadályozni, a városvezetéssel és a megyei kormányhivatallal közösen mégis sikerült kilobbiznunk ezt a hiánypótló beruházást. Nem megoldás, hogy Orosháza a megye legiparosodottabb városa, és a nagyvárosok közül egyedül Orosháza nem rendelkezik olyan munkásszállóval, amely áthidaló megoldást jelenthet azok számára, akik Orosházán dolgoznak, a jövőben itt kívánnak letelepedni, de egyelőre még új lakás vásárlásába, sőt, albérletben sem tudnak gondolkodni. – nyilatkozta az Oroscafénak Simonka György, a térség országgyűlési képviselője.

Miután a közbeszerzési eljáráson az orosházi Iványi Építőmester Kft. ajánlatát pozitívan bírálták el, Dávid Zoltán polgármester és Iványi István ügyvezető-igazgató aláírták a kivitelezési szerződést. 2018. június 11-től a projekt kivitelezőjének 365 napja van a munkásszálló megépítésére és átadására.

Az önkormányzat az orosházi vállalkozásokért tesz – orosházi vállalkozóval (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az orosházi vállalkozások jelezték igényüket egy munkásszálló megépítésére, ezért az önkormányzat benyújtott egy pályázatot, amelyet sikeresen bíráltak el. A közbeszerzési eljárást gyorsan sikerült lebonyolítanunk, és örülünk, hogy egy orosházi vállalkozást tudtunk megbízni a munkával. Bízok benne, hogy 2019-ben egy olyan épületet tudunk átadni, amely megfelel a munkáltatók és a kor elvárásainak – fogalmazott Dávid Zoltán.

Iványi István elmondta, néhány héten belül megkapják a kiviteli terveket, addig az építéselőkészítő munkálatok zajlanak.

Helyreigazítás

Az oroscafén megjelent „Egy év múlva beköltözhetnek az első lakók” című cikkünkkel kapcsolatosan az MSZP orosházi frakciója helyreigazítási kérelemmel fordult szerkesztőségünkhöz. A helyreigazítást az alábbiakban közöljük:

2018 június 11-én megjelent az oroscafe.hu portálon egy cikk, mely az ellenzékkel kapcsolatosan hamis információkat tartalmaz.

„Bár a helyi ellenzék próbálta ezt a fejlesztést is megakadályozni…” – állítja Simonka György a cikk szerint, és a cikk szerzője nem járt utána az állítás igazságtartalmának.

Ezzel szemben a tények a következők:

1. Támogattuk a munkásszálló építését, mint ahogyan arról önök is beszámoltak a 2017. június 15-i rendkívüli testületi ülésről szóló jegyzőkönyv összefoglalójákban is olvasható: „Végül egyhangúlag fogadták el a napirendi pontot.” (forrás: oroscafe.hu)

(„A Képviselő-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 176/2017. (VI.15.) K.t. h a t á r o z a t…” részlet a testületi ülés jegyzőkönyvéből)

2. Nem támogattuk, hogy lényegében üdülőövezetben épüljön meg, a helyszín választása véleményünk szerint nem szerencsés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.