Munkásszállót létesítene az önkormányzat

Megnyerte a támogatást egy munkásszálló építésére az önkormányzat, így hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.

A Békés Megyei Kormányhivatal november 28-án arról értesítette az orosházi önkormányzatot, hogy a Központi Munkaerőpiac Fejlesztési Programban benyújtott kérelmet támogatja a nemzetgazdasági miniszter. Döntésük alapján 274 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást biztosítottak a munkásszálló építéséhez.

Mint kiderült, ez az összeg a teljes beruházás hatvan százaléka. A maradék negyven százalékot saját forrásból kell biztosítani. Ez az összeg a beruházás célját szolgáló berendezések, bútorok beszerzéséhez és a fűtés kialakításához is felhasználható. A száz főt befogadó munkásszállás a Gyopárosi úton lesz kialakítva. A kikötés, hogy öt tartós munkanélküli személyt kell a szállás működtetése céljából alkalmazni.

Tavasszal kezdhetik a munkát

A munkáltatónak emellett kötelezettségeket kell vállalnia. Ezeknek a lényege, hogy például olyan személyekkel létesíthet határozatlan idejű munkaviszonyt, akit álláskeresőként tartanak nyilván, lakóhelye és munkavégzési helye ötven kilométerre van egymástól és nem jár tömegközlekedési eszköz azon a részen, vagy nincs saját tulajdonú lakása a munkavégzés helyén a támogatás folyósításának időpontjában.

– A szálló nagyságrendjét a munkáltatókkal történő egyeztetések, tárgyalások alapján alakították ki, akik bérleti díjat fognak fizetni az igénybe vett kapacitások után. A beruházást a megvalósítás befejezésétől számítva minimum tíz évig kell üzemeltetni – tájékoztatta az OrosCafét Bojtor István alpolgármester.

Hozzátette azért fontos a beruházás, mert a térség foglalkoztatására gyakorolt hatása biztosan pozitív lesz. A legfőbb cél az orosházi vállalatok és nagyobb munkáltatók munkaerőpiaci igényeinek kielégítése, hogy olyan munkavállalókat is tudjanak toborozni, akiknek megoldhatják a lakhatási problémáikat. A beruházásokat 2018 tavaszán kezdik el.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás