- hirdetés -

A hosszú idény után a lazításé volt a főszerep az Orosházi Női Kézilabda Club családi napján. Közel háromszáz ifjú kézilabdázó, szülő, edző és vezető bulizott közösen Gellértegyházán, június 3-án.

Kiváló nyárias időben gyűlt össze az Orosházi NKC utánpótlásának apraja nagyja múlt vasárnap. A klub edzői és felnőtt játékosai a kis kézilabdások számára – ahogy az lenni szokott – egy több állomásból álló ügyességi versennyel készültek. Ezúttal is egy csapatként működve tudták megoldani a feladatokat.

A zsákban futás sok vidám percet okozott a gyerekek körében, de a vizes feladat is igazán közkedvelt volt. A fejüket is használniuk kellett a kézilabdás fejtörőkben, emellett a sportág legjobbjait – többek között Görbicz Anitát és Nagy Lászlót – is fel kellett ismerniük a képekről a fiataloknak.

Amíg a gyerekek vetélkedtek, addig a szülők az árnyékban beszélgettek, ezalatt három bográcsban is rotyogott az ebéd, melyet a nap végén közösen fogyasztottak el.

A kikapcsolódásé volt a főszerep az ONKC családi napján (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Az egyesület elnökétől megtudtuk két éve indították útjára a családi napot, amely azóta már hagyománnyá vált.
– Közel háromszáz gyerek és szülő látogatott ki, idén először Gellértegyházára a Történelmi Emlékparkba. Azzal a céllal hívtuk életre a rendeztényt évekkel ezelőtt, hogy közösen kapcsolódjunk ki a hosszú szezon után, hiszen egy kis lazulás mindenkinek jól esik – fogalmazott Dancsó Attila.

A lazítás mellett visszatekintésre is jutott idő, az ebéd előtt a csapatok edzői néhány szóban foglalták össze a mögöttünk hagyott idény történéseit.
– Büszkék lehetünk, hiszen minden csapatunk U7-től az ifjúsági együttesig teljesítették a célokat, amelyeket kitűztünk eléjük. Emellett a bázisunk is növekedett az elmúlt évhez képest. Jelenleg 159 igazolt játékosunk van, emellett vidéki képzőhelyeinken – mint Nagyszénás, Gádoros, Mezőhegyes, Medgyesegyháza, Tótkomlós és Kaszaper és Szentes – közel ugyanennyi. Összesen több mint háromszáz fiatal napi mozgását biztosítjuk a klub kötelékében – hangsúlyozta orosházi klub utánpótlás igazgatója, Nagy Ferenc.

Újabb lépés előre

Nagy Ferenc kifejtette, hogy a serdülők idén az legmagasabb osztályban szerepeltek, ahol előkelő hatodik helyen végeztek, így jövőre is megőrizték tagságukat ebben a bajnokságban. Az utánpótlás vezető elmondta, hogy a szégyenkezni nincs miért, hiszen közvetlenül az NB I-es csapatok utánpótlása mögött végeztek.

–Az ifjúsági bajnokságban már voltak hiányérzeteim, hiszen több sérülés hátráltatta a csapatot. A hetedik helyen zártunk, de hatalmasat fejlődésen mentünk keresztül az őszhöz képest, az éllovasok dolgát is rendre megnehezítettük – értékelt az utánpótlás igazgató.

Az ebéd előtt a szezon értékelésére is jutott idő (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

– Az előző évben elmondhattam, hogy előreléptünk, és most sincs ez másként. Amellett, hogy még tovább szélesedett az alapunk, egyesületi csapataink is öregbítették a város és  klubunk hírnevét. Fiataljaink megállták a helyüket a bajnokságokban, elismerő szavakat kapunk a szakmától – emelte ki Dancsó Attila.

Az elnök zárásként hangsúlyozta: céljuk, minél több saját nevelésű játékos kapjon lehetőséget a felnőttek között. Az új szezonban négy ifjúsági korú kézilabdázó készül majd az NB I/B-s felnőtt gárdával, ami kiváló bizonyíték arra, hogy jó szakmai munka folyik az egyesületnél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.