- hirdetés -

Több mint ötven kismama hallgatott előadásokat a várandósságról, a vajúdásról, az Orosházi Kórházban igénybe vehető szolgáltatásokról, illetve az új vajúdószobát is megtekintették.

Az édesanyáknak és a leendő anyukáknak tartott előadásokat az Orosházi Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya, a kórház védőnői szolgálata és a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza. Csütörtökön fél tízkor kezdődtek a programok a kórház szakrendelőjének harmadik emeleti nagytermében, ahol több mint ötven leendő édesanya gyűlt össze.

Hevesi Ágnes, az Orosházi Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályának főnővére elmondta, itt nem orvosi és szakmai témákat helyeztek előtérbe, hanem teljesen hétköznapi tárgykörökkel készültek, olyanokkal amelyek minden kismamát érdekelhet.
– Bemutattuk, mire van lehetőségük, miket vehetnek igénybe az édesanyák, illetve, pontos képet kaphattak az Orosházi Kórház szülészeti osztályának működéséről – fogalmazott a főnővér.

A kismamáknak bemutatták az Orosházi Kórház vajúdószobáját is (Fotó: Rosta Tibor)

Hevesi Ágnes hozzátette, szeretnék ha az anyukák tájékozottabbak lennének a kórházat illetően, és nem mennének át más intézményekbe, hiszen itt helyben is sok lehetőség kínálkozik.
– Ilyen például a nemrégiben átadott vajúdószoba is, mely minden édesanya számára rendelkezésre áll – hangsúlyozta a szülészeti osztály főnővére.

A Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon dolgozó szakemberek és a védőnők előadásain szó esett a várandósságról, a vajúdásról, bemutatták az Orosházi Kórház szülészetén bevezetett újdonságokat, fejlesztéseket. Az érdeklődők megismerkedhettek az “Aranyóra” jelentőségével, a rooming-in rendszer fontosságával, a kismama jóga jótékony hatásával, a Krio Intézet képviselője pedig az őssejt levételről, tárolásról tart ismertetőt, majd kérdezni is lehetett az előadóktól, akik minden felmerült kérdésre, felvetésre igyekeztek válaszolni.

Amíg pedig az anyukák az előadásokat hallgatták, addig a nagycsaládosok egyesülete gyermeksarokkal és kézműves foglalkozással várta a gyermekeket. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.