- hirdetés -

Az orosháziaknak jogában áll megtudni, hogy a képviseletüket ellátó személy kiérdemli-e a bizalmukat – írja a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Orosházi Szervezete közleményében, melyet dr. Szabó Ervinnek címeztek. Az orosháziaknak jogában áll megtudni, hogy a képviseletüket ellátó személy kiérdemli a bizalmukat – írja a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Orosházi Szervezete közleményében, melyet dr. Szabó Ervinnek címeztek.

Az Orosházi Életben és az Oroscafén (sajtóközlemény és videó) korábban beszámoltunk, hogy dr. Szabó Ervin, a Jobbik önkormányzati képviselőjével szemben súlyos vádak fogalmazódtak meg. Németh Norbert, a Jobbik egykori politikusa olyan ügyészségi dokumentumokat hozott nyilvánosságra, mely szerint dr. Szabó Ervin részese volt a „Gádorosi csicskáztatók” néven elhíresült bűnügyi eljárásnak. Molnár Béla, a Fidesz – MPSZ Orosházi Szervezetének elnöke szerkesztőségünkhöz az alábbi közleményt juttatta el, amelyet változtatás nélkül közlünk.

Dr. Szabó Ervin tisztázza magát!

A választás margójára

A választási kampány április 8-án a választással véget ért. A választási kampány során azonban napvilágra került egy botrányos ügy, a Jobbik jelenlegi és volt tagjai estek egymásnak, feljelentésekkel és disznófejjel dobálóztak, utalva a Jobbik jelöltjének szégyenteljes múltbéli cselekményére, mely szerint dr. Szabó Ervin az elhíresült „gádorosi csicskáztatási ügy” egyik szereplője volt, ügyében büntetőeljárás is indult. A jobbikos belháború odáig fajult, hogy a volt jobbikos országgyűlési képviselő, Rubi Gergely vizsgálatot kért Vona Gábortól, a Jobbik megbukott és lemondott elnökétől, aki az átadott dokumentumok alapján vizsgálatot ígért. Úgy gondolom, a vizsgálat Vona úr távozását követően is aktuális, hiszen dr. Szabó Ervin azóta sem tisztázta magát.Többször felszólítottuk a FIDESZ Orosházi Szervezete nevében, hogy tisztázza magát a közvélemény előtt, amit azóta sem tett meg. Az interneten megjelent dr. Szabó Ervin korábbi büntetőügyének a Gyulai Nyomozó Ügyészségen keletkezett iratanyagából néhány részlet, mely alapján bizton állítható, hogy ügyvédi visszaéléssel gyanúsították. A választási kampány véget ért, dr. Szabó Ervin azonban a városi képviselő-testület tagja, így joggal várhatják el az orosháziak, hogy a nagy hullámokat vető ügyben tisztázza magát. Felszólítjuk dr. Szabó Ervin önkormányzati képviselőt, immár sokadszorra, tisztázza magát! Hozza nyilvánosságra korábbi ügyének minden részletét, az orosháziaknak igenis jogában áll tudni, hogy a képviseletüket ellátó személy kiérdemli-e a bizalmukat! Segítségül mellékletben csatoljuk az ügyészségi iratborító lapjának másolatát, hogy a nevezett ügyszám alapján azt biztosan be tudja azonosítani, és számos irata között könnyebben megtalálja.

Molnár Béla
Fidesz – MPSZ Orosházi Szervezete
elnök

A közleményben felmerült felvetések kapcsán szerkesztőségünk e-mailban megkereste dr. Szabó Ervint. Két kérdésre kértünk választ.

1. Volt-e bármilyen szerepe a „Gádorosi csicskáztatók” címmel elhíresült, 2008-ban, majd 2012-ben indult büntetőügynek?
2. A nyilvánosságra került iratok szerint önnel szemben ügyvédi visszaélés bűntette miatt indult eljárás, hogyan zárult az az ügy?

Dr. Szabó Ervin képviselő szerkesztőségünkhöz május 16-án megküldött leveléből idézzük a választ:„ Nekem nincs „Gádorosi csicskáztatók ügyem. A politikai ellenfelem által generált, hazug, negatív kampány kapcsán  minden egyes esetben megtettem a büntetőfeljelentést, melyek miatt  jelentős számú eljárások folyamatban vannak az áttétellel kijelölt  járásbíróság és törvényszék előtt.”

A második kérdésünkre sem megerősítő, sem elutasító válasz nem érkezett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.