- hirdetés -

Aki Orosházán a Tescóban jár, segíthet a Platán Idősek Otthonának pihenőkertjét megszépíteni.

Nagy öröm az orosházi Egységes Szociális Központnak, hogy alapítványuk, a Segítő Gondoskodás Alapítvány bekerült a Tesco által kiírt „Ön választ, mi segítünk” pályázat szavazásra továbbjutó szervezetei közé.

Bogárné Kiss Ildikó az Egységes Szociális Központ igazgatója elmondta, a tét 400.000 forint támogatási összeg.  
– Ebből az összegből a Platán Idősek Otthona pihenőkertjét kívánjuk felújítani, megszépíteni, az otthonban élők kívánságának megfelelően. Az otthon kertje elöregedett az elmúlt években, sok bokrot, fát kellett kivágni a balesetveszély elkerülésének érdekében – tájékoztatott az igazgató.

Aki a Tescóban jár segíthet (Fotó: Rosta Tibor)

Hozzátette, több vihar is nagy kárt okozott a növényzetben, ezért pótolni szeretnék a növényzetet és a virágokat is.
– A kerti bútorok felújításra szorulnak. A szükséges növények beszerzését, és a kert kialakításának irányítását egy szakember koordinálásával végeznénk. A Tesco önkéntes dolgozóit, valamint az otthon dolgozóit, ellátottait, hozzátartozóikat és más önként jelentkezőket is bevonnánk a munkafolyamatokba – mesélt a tervekről Bogárné Kiss Ildikó.

Az igazgató hangsúlyozta a Platán Idősek Otthonában fontos a pihenőkert, hiszen az ellátottak szívesen töltik szabadidejüket a friss levegőn, ahol gondozzák a kertben lévő növényzetet. – A zöldövezetben eltöltött idő lelki nyugalmat, feltöltődést eredményez számukra. Segít elfelejteni a gondjaikat, aktív kikapcsolódást nyújt, illetve a kertészkedéssel járó testmozgás erősíti az immunrendszerüket, növeli a teljesítőképességüket is – sorolta a jótékony hatásokat Bogárné Kiss Ildikó. 

Ha segíteni szeretnénk ezen cél elérésében, akkor ha május 7. és június 4. között az orosházi vagy a szarvasi TESCO áruházak valamelyikében vásárolunk, a pénztárnál kapott korongokat a Segítő Gondoskodás Alapítvány részére kihelyezett gyűjtőjébe dobjuk. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.