- hirdetés -

Hétvégén két helyszínre utaztak az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) sportolói. A klub diák II-es korosztályú sportolói Szentesen, a serdülők Győrben vettek részt szabadfogású országos bajnokságon. A legjobb eredményt Bódi Csaba érte el ötödik helyével.

A magyar birkózást követők ugyan elsősorban az április 30. és május 6. közötti dagesztáni felnőtt Európa-bajnokságra figyelnek, de a kontinenstornát megelőző hétvégén a diák II- és serdülő korosztály birkózóié volt a főszerep. A megmérettetésen az OBE sportolói is részt vettek.

A diák II-es korcsoport képviselői április 28-án, Szentesen, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban mutathatták meg felkészültségüket. Rendkívül sokan mérlegeltek be a 14 súlycsoportba, 176 fiatal birkózó küzdött meg a korosztály szabadfogású magyar bajnokságán. Az orosházi csapatot ketten képviselték, 26 kilóban Bódi Csaba, a 29-esek közt pedig Tóth Dominik próbált szerencsét. Kettőjük közül Bódi Csabának jött ki jobban a lépés, akinek sikerült megismételnie kötöttfogásban elért eredményét és az ötödik helyen végzett, amivel a megye legjobb eredményét érte el. Tóth Dominik is nagyot küzdött, de végül nem sikerült pontot szereznie.

Az egyesület diák II-es versenyzői Szentesen, az őszi, budapesti világbajnokság plakátja előtt (Fotó: OBE)

Győr a serdülő korosztály országos bajnokságának adott otthont, szintén szabadfogásban. Itt 59 szakosztály 178 birkózója nevezett a 11 súlycsoportba. Az OBE-t itt hárman képviselték, Albert Viktor, Fekete Bence és Molnár Tibor is az 52 kilogrammosok közé mérlegelt. A pontszerzés sajnos nem jött össze a birkózóknak, a legközelebb Fekete Bence állt.

A fiatalokat Kiss István és Sepeczán János készítette fel a rangos megmérettetésekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.