- hirdetés -

Zarándoklatra van lehetőségük a 2018-as Pünkösdi Búcsú résztvevőinek a Mária út utolsó száz kilóméterének megtételével Parajdtól Csíksomlyóig.

A Mária út utolsó száz kilómétere kiépített zarándokútnak számít, amelyet gyalog, kerékpárral, de akár lóháton is megtehetnek a zarándokok az év bármely szakában. Az út iránt érdeklődők a zarándokútról szóló internetes oldalon (www.100km.mariaut.ro) ingyenesen igényelhetik zarándokútlevelüket, az útjuk során pedig a megjelölt pecsételőhelyeken gyűjthetik össze azokat a pecséteket, mellyel igazolni tudják, hogy az említett három mód egyike szerint tették meg a Mária út utolsó száz kilóméterét. Akiknek ez sikerül, névre szóló tanúsítvánnyal lesznek gazdagabbak.

A zarándokút megtételének gondolata azzal a céllal született, hogy résztvevői olyan élményben részesüljenek, melyen a Parajdtól Csíksomlyóig tartó úton megismerhetik a helyi történelmét, látványosságokat, illetve próbára tehessék fizikai és lelki kitartásukat.

A zarándokút honlapján az útvonal mellett a szállások, látnivalók, műemlékek, boltok, kávézók, éttermek vagy akár segélypontok mind megtalálhatók. Emellett minden településen helyi kapcsolattartók segítenek a zarándokoknak, az út során pedig jelzőtáblák mutatják a helyes irányt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.