- hirdetés -

Nincs megállás az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) fiatal versenyzői számára. Ella Vivien Esztergomban, Debreczeni Tamás Soltvadkerten állhatott fel a dobogóra országos megmérettetésen, de a többiek sem vallottak szégyent.

Esztergom adott otthont az évente megrendezett Kék Duna Kupa birkózóversenynek április 14-15-én. Először a kötöttfogásúaknál nagyszámú nemzetközi mezőny gyűlt össze a serdülő korosztályban, másnap pedig serdülő női minősítési versenyt rendeztek. Utóbbi megmérettetésen az Orosházi Birkózó Egyesület színeit képviselő Ella Vivien is részt vett, a +66 kilósok négyfős mezőnyében végül a második helyen végzett.

Soltvadkerten a Filus Sándor Emlékverseny keretein belül a diák I-esek korosztályában rendeztek országos bajnokságot. A feljutásos rendszer ellenére 221 fiatal birkózó állt rajthoz április 21-én. A komoly létszám a verseny színvonalát és persze az időtartamát is növelte, még délután öt óra után is mérkőztek a három szőnyegen. Végül 14 súlycsoportban osztottak érmeket, ahol az orosházi egyesület is érdekelt volt.

Debreczeni Tamás a dobogó második fokára állhatott fel (Fotó: egyesület)

Debreczeni Tamás ugyanis magabiztos birkózásának köszönhetően, az elődöntőben például klubtársát, Berke Milánt legyőzve meg sem állt a 76 kilogrammos súlycsoport döntőjéig. Itt már erősebbnek bizonyult ellenfele, Tamás így ezüstéremmel tette emlékezetessé saját maga és klubja számára a magyar bajnokságot. Berke Milánnak és Czikora Dánielnek sem volt oka szégyenkezni, mindketten az ötödik helyig meneteltek súlycsoportjuk népes mezőnyében, mint ahogy Bakos Ferenc és Boros Norman is szépen helytálltak.

A fiatalok felkészítői Hangya János, ifj. Jeszenszky P. László, Kiss István és Sepeczán János voltak.

Részletes eredmények:

Kék Duna Kupa, Esztergom:

Leány serdülő korosztály:

+66 kg: Ella Vivien II. hely

Filus Sándor Emlékverseny (diák I. magyar bajnokság), Soltvadkert:

46 kg: Czikora Dániel V. hely

63 kg: Boros Norman X. hely

69 kg: Bakos Ferenc IX. hely

76 kg: Debreczeni Tamás II. hely

76 kg: Berke Milán V. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.