- hirdetés -

Rangos eseménynek adott otthont Orosháza, hiszen immár harmadik alkalommal tartották városunkban a HungaroCat Macska kiállítást, de először világkiállítást a múlt hétvégén. Kilenc országból összesen 124 cica érkezett.

Maine Coon, brit, bengáli – ezek voltak a legnépszerűbb fajták a múlt hétvégi HungaroCat Nemzetközi Macskakiállításon. A verseny szervezőjétől megtudtuk, hogy velük együtt, körülbelül 15 fajtát hoztak el gazdáik.

– Idén harmadik alkalommal látogatott el a városba a rendezvényünk, de most először tartunk világkiállítást. Ezt a nemzetközi szervezet egy évben egyszer engedi megrendezni, idén Magyarország azon belül is Orosháza adhat otthont ennek – fogalmazott Dobi Ilona, a HungaroCat Egyesület elnöke.

Minden korosztály élvezte a cicák jelenlétét (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kiderült, hogy az elmúlt évhez képest több macska volt jelen április 14-én és 15-én, hiszen a tavalyi 90 helyett ezúttal 124 egyed volt látható, melyek Szerbiából, Romániából, Bulgáriából, Ukrajnából, Lengyelországból, Litvániából, Oroszországból, Olaszországból és Magyarországról érkeztek.

A nívós eseményen világhírű macskák is jelen voltak. Többek között Orosházán is díjat vehetett át a pár évvel ezelőtt a világ legszebb cicájának választott bengálija. A gazda, Fábián János évek óta jár hasonló kiállításokra.

– Nyolc évvel ezelőtt kerültem ebbe a világba, akkor vásároltam egy bengáli cicát. Egyszerűen megtetszett, ami ezzel az élettel jár. Egyfajta visszajelzést szerettem volna kapni kedvenceimről, azóta pedig célom, hogy népszerűsíteni a fajtát – mesélt a kezdetekről mindezt öt és fél éves macskájával a kezében.

Dobi Ilona szerint a magyaroknak semmi szégyenkezni valója nincs, hiszen remek állománnyal rendelkeznek. A magyar tenyésztők világszínvonalú munkát végeznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.