- hirdetés -

Szombat délelőtt hangos madárdal fogadta az érdeklődőket, a Petőfi Művelődési Központ Zomba termében. A Hobbiállat kiállításon azonban nemcsak a csicsergő kétlábúakkal találkozhattunk. 

A második emeleti Zomba terem zsúfolásig telt különleges állatokkal és kíváncsi nézelődőkkel április hetedikén. A mindent a szemnek semmit a kéznek szabálya itt nem érvényesült, hiszen a nyuszi és papagáj mellett, a bátrabbak szakállasagámát vagy kígyót is simogathattak. 

Németh Nelli a kiállítás egyik szervezője és az állatok tulajdonosa elmondta, az állatok, amik a kiállításon láthatóak, mind kedvtelésből tarthatók.
– Leginkább a gyerekeknek szól ez a kiállítás, hiszen nagyon fontos beszélni a kicsiknek és nagyobbaknak arról, hogy milyen nagy felelősség az, ha van kedvenced, mindegy mekkora vagy milyen fajta. Minden állatot el kell látni, foglalkozni kell velük minden nap – hangsúlyozta Németh Nelli.

Nagy felelősség az, ha van kedvenced, mindegy mekkora vagy milyen fajta (Fotó: Rosta Tibor)

A tulajdonos kiemelte, az itt látható állatok közül mindet ők tartják és otthon nevelik. 
– Nálunk minden állat családtag, a kiállításon látható körülbelül 70 különleges élőlény közül egy sem eladó – tájékoztatott Németh Nelli. 

A gyerekeket leginkább az egyik fekete örökmozgó mókus kötötte le, mind sokáig ácsorogtak mellette.
Maja az egyik kis résztvevő elmondta, neki is az „őrült” mókus tetszett a legjobban, mert vicces és érdekes látvány. 

A hüllők, rágcsálók és madarak kavalkádjában, a gyerekeknek lehetőségük volt állatos lufit, arcfestést vagy csillámtetoválást kérni, a nassolni vágyóknak pedig vattacukor állt rendelkezésükre. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.