- hirdetés -

Két helyszínen mutathatták meg felkészültségüket az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) fiataljai. Mindkét versenyről számos éremmel térhettek haza, de Novics Dávid is remekelt a szerb kadet bajnokságon.

Zsúfolt napnak nézett ki március 24-e az Orosházi Birkózó Egyesület számára, hiszen két helyszínen is indították versenyzőiket. A Diák I és Diák II-es korosztály képviselői Törökszentmiklóson, a serdülő és kadet birkózók pedig Kabán léphettek szőnyegre.

Törökszentmiklóson összesen 102 versenyző indult el, az orosházi csapat legjobb eredményét Berke Milán szállította, aki a Diák I-esek 76 kilogrammos mezőnyében nem talált legyőzőre, a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az egyesület többi versenyzője is kitett magáért, hiszen Bakos Ferenc, Boros Norman, Bódi Csaba, Czikora Dániel, Tóth Dominik és Zsóri Axel is éremmel zárta a megmérettetést.

Kitettek magukért a fiatal versenyzők (Fotó: egyesület)

Kabán a serdülő és kadet birkózók versenyén nem kevesebb, mint 141 versenyző mérlegelt. Itt Fekete Bence zárt a legjobban, a serdülők 52 kilogrammosai között, csak a döntőben maradt alul, ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a súlycsoportban Albert Viktor is dobogóra állhatott, Borgulya Márk pedig a kadet korosztályban szerzett harmadik helyet.

A sikereknek azonban itt még nem volt vége, Novics Dávid ugyanis a szerb kadet bajnokság 60 kilogrammos versenyzői közt a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Győzelmének köszönhetően idén a korosztályos világversenyeken húzhatja fel a címeres mezt.

Eredmények:

Diák II., Törökszentmiklós:

29 kg: Bódi Csaba II. hely

29 kg: Tóth Dominik III. hely

32 kg: Zsóri Axel I. hely

Diák I., Törökszentmiklós:

46 kg: Czikora Dániel III. hely

63 kg: Boros Norman I. hely

69 kg: Bakos Ferenc II. hely

76 kg: Berke Milán I. hely

Serdülő, Kaba:

52 kg: Fekete Bence II. hely

52 kg: Albert Viktor III. hely

Kadet, Kaba:

60 kg: Borgulya Márk III. hely

Szerb kadet bajnokság:

60 kg: Novics Dávid I. hely

A fiatalok felkészítői Hangya János, ifj. Jeszenszky P. László, Kiss István és Sepeczán János voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.