- hirdetés -

Közlekedésbiztonsági vetélkedőt rendez 2018-ban az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. Az idei már a hetedik alkalom, fődíja egy Skoda személygépkocsi.

A vetélkedősorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a körültekintő megfontolt közúti közlekedés fontosságára, a példamutató szülői magatartásra és – különös tekintettel az idén meghirdetett Családok Évére – a család közösségnevelő erejére.

Az április 14-én induló és június 9-én végződő verseny bármelyik magyarországi lakóhellyel rendelkező család jelentkezhet, azzal a feltétellel, hogy gyermekük/gyermekeik hat és tizenhét év közöttiek, valamint a szülők egyike rendelkezik érvényes, B-kategóriás vezetői engedéllyel. A résztvevő családokra a tesztlapok kitöltését követően autós és kerékpáros ügyességi feladatok várnak, de műszaki ismeretek és elsősegélynyújtás terén is összemérhetik majd felkészültségüket.

A versenyek végén megyénként és a fővárosból egy-egy család jut be az országos döntőbe, melyet Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rendez az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A döntőn részt vevő húsz család egy-egy 30 ezer forint értékű üzemanyag-utalvánnyal és értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb. A 2-20. helyezett családok emellett egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést kapnak, a győztesek nyereménye pedig egy Skoda Rapid Family típusú személygépkocsi lesz.

Egy Skoda Rapid a verseny fődíja (Fotó: police.hu)

Egy ötfordulós játék is zajlik a verseny honlapján, a  www.kozlekedikacsalad.hu oldalon április 30-a és június 3-a között. A feladatokat sikeresen teljesítők között fordulónként egy Bluetooth-hangszórót, egy 10 ezer forint értékű üzemanyag-utalványt, egy ugyanilyen értékű Skoda-ajándékcsomagot és más értékes ajándékokat sorsolnak ki. A hibátlan válaszokat adók közül az ötödik fordulót követően sorsolás dönti el, hogy ki lesz egy egyhetes tesztvezetés-nyeremény gazdája.

Az érdeklődők a verseny honlapján és személyesen a területi versenyek helyszínein, akár a vetélkedők napján is jelentkezhetnek. A verseny pályázati feltételeiről és ütemtervéről a fenti honlapon olvashatnak tájékoztatást az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.