- hirdetés -

A diákigazolványt érvényesítő első féléves matricák március 31-ig érvényesek. A diákkedvezmények igénybevételéhez feltétlen szükséges az érvényes diákmatrica, ezért mindenképpen érdemes minél hamarabb igényelni azt. 

A köznevelési és felsőoktatási intézmények a 2017/18-as tanév második félévében is érvényesítő matricákkal látják el a diákigazolványokat, amelyek így október 31-ig lesznek érvényesek. Az új matricákat március végéig érdemes beszerezni. Amennyiben valamilyen okból nem érvényesítik időben a tanulói, hallgatói diákigazolványt, akkor az az adott oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással pótolható.

Diákkedvezmény számos helyen igényelhető: a tömegközeledésben (MÁV, Volán Busz) 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak menetjegyek a tanulók, a nagyvárosi tömegközeledési bérletek esetén több, mint 50 százalékos engedmény jár. A szórakozás terén jelentősen olcsóbban juthatnak hozzá a tanulók különböző termékekhez: mozijegyre, fitneszbérletre, múzeum és szórakozóhely belépőkre is jár a leárazás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.