- hirdetés -

Hazai pályán a tabellán utolsó előtti Kézilabda Szeged SE volt az ellenfél szerda este az NB I/B-s bajnokságban. Az orosházi női kézilabdázók fokozatosan őrölték fel a nagy ellenállást tanúsító Csongrád megyeieket.

OXXO Energy Orosházi NKC – Kézilabda Szeged SE 35-26 (15-16)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 300 néző.
Vezette: Kaló Zsófia, Mizsák Dorina.
Orosháza:
Makai – ANTAL 5, TAKÁCS 9 (4), SOM 4, KAMUTI 4, Hatala, ZSILÁK 6. Cserék: Brunner, Késmárki (kapusok), Tóth S. 1, VÖRÖS 6, Zvolenszky, Dancsó, Ulmann, Szigetvári, Horváth N. Vezetőedző: Papp László.
A KSZSE legjobb dobói: Szűcs 9, Balogh V. 7.
Kiállítások: 12 illetve 10 perc. Hétméteresek: 4/4 illetve 3/3.

A Szeged kezdte jobban a találkozót, harcosan keményen védekeztek, ami több hibára kényszerítette Takács Fruzsináékat. Ezért az elején jellemzően a hazai gárda futott az eredmény után (13. perc 6-7). Az ellenfél is többször belehibázott, amit hellyel közzel sikerült kihasználni, de a vezetést továbbra sem tudta megszerezni a fehérmezes ONKC, sőt ismét kétgólos hátrányba kerültek. Papp László a 20. percben ezét kért időt, ami felrázta az orosháziakat. Zsinórban négy gólt szerezve megfordították az állást (24. perc 13-12). Fordulatosan alakult a játékrész vége is, egymásnak adták át a vezetést a felek, végül egygólos szegedi fórral vonultak a pihenőre (30. perc 15-16).

Minden egyes labdáért hatalmas volt a harc (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A folytatásban is a Csongrád megyeiek találtak be először, az orosházi nevelésű Szűcs Dalma hetedik gólját szerezte, de egy támadással később Zsilák válaszolt. A fordulás után már könnyebben szerezték a találatokat a hazaiak, de az egyenlítés még mindig váratott magára. A második játékrész derekán átszakadt a gát, ismét hazai előnyt mutatott az eredményjelző, ami Antal Jenifer révén már kettőre hízott (45. perc 24-22). A véghajrá sebességet váltott mind a két együttes, gólra góllal feleltek, de Vörös Bettina átlövésével már hárommal vezettek (50. perc 27-24). A végére egyre hatékonyabbak voltak Papp László tanítványai, ötgólos hátrányban kért időt a vendégek vezetőedzője, de már hiába. A KSZSE elfáradt, ezért végül kilenc góllal, 35-26-ra megnyerte az OXXO Energy Orosházi NKC nyerte a találkozót.

Papp László, vezetőedző: A mérkőzés nagy részében mindent megtettek a játékosaim, hogy megnehezítetsék maguknak a találkozót. Aki ránéz a végeredményre, de nem látta a mérkőzést, azt gondolhatja, hogy sima volt, de nincs így. A lényeg, hogy a kulcspillanatokban nem esett össze a csapat és megfordította a meccset.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.