- hirdetés -

Habár a tervek szerint két versenyzővel utaztak volna, végül csak Bódi Csaba képviselte az Orosházi Birkózó Egyesület színeit a Zalaegerszegen rendezett Diák II.-es kötöttfogású magyar bajnokságon.

Zalaegerszeg adott otthont a Diák II.-es korcsoportba tartozó birkózók kötöttfogású országos bajnokságának. A közel hatvan egyesületet felvonultató viadalon százhetvenen képviseltették magukat és tizennégy súlycsoportban küzdöttek meg az országos bajnoki címekért. Az Orosházi Birkózó Egyesület ugyan két versenyzővel utazott volna, végül mégis Bódi Csaba volt az egyetlen induló.

Ugyan Török Dávidnak is sikerült kiharcolnia a területi bajnokság során az országos döntőben való részvételt, a betegség erősebbnek bizonyult. A csapatot így egyedüli versenyzőként Bódi Csaba képviselte a 26 kilogrammosok mezőnyében, ahol a selejtezőkből bejutott 14 főből végül 11-en vettek részt a küzdelemben.

Csaba újoncként először vett részt országos versenyen, de ez egyáltalán nem látszott birkózásán. Öt mérkőzéséből hármat nyert meg és kétszer szenvedett vereséget, élete első országos versenyét így egy ötödik helyezéssel tette emlékezetessé.

Novics Dávid pedig a Vajdaságban rendezett versenyén második helyezést ért el a kadet korosztályban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.