- hirdetés -

Az NB I-es kézilabda bajnokság szombati fordulójában az OFKSE, a tizennyolc pontos, hatodik helyen álló CYEB Budakalász együttesét fogadta szombat este az Eötvös csarnokban. A sereghajtó, kiesés ellen küzdő hazai csapatnak létfontosságú volt a két pont megszerzése.

Óriási volt a tét, és emiatt óriási nyomás a hazai csapaton, hisz ha el szeretnék kerülni a kiesést, akkor a szombatihoz hasonló hazai találkozókat hozni kellene Bakó Botond együttesének. A tréner a meccs előtt azt remélte, hogy a Dabas elleni győzelem ad egy plusz töltést és önbizalmat a fiúknak.

Orosházi FKSE-Linamar–CYEB Budakalász 26–29 (12–14)

NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bonifert Ferenc és Oláh Viktor.

Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 2, Antal, FERENCZI 5, Markoski 3, Stranigg 2, Németh L. 4 (1). Cs.: Szabó L. (kapus), Balázs B., Gyene 3 (2), MORVA 4, Milosevic, Németh G., Knezevic 3, Mihály.
Vezetőedző: Bakó Botond.

Budakalász: Tamási – TÓTH Á. 5, REZNICEK 5, Mazák, NAGY B. 5, BERGGREN 10, Fekete D. 1. Cs.: VÁCZI (kapus), dr. Czina, Leimeter 1, Sutka, Bohács 2, Józsa, Nemes.
Vezetőedző: Forgács Gyula.

 Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.
A mérkőzést az esélyesebb vendég csapat kezdte jobban. Emil Berggren két távoli bombája is utat talált Herjeczki kapujába, míg elöl nem igen bírtak az orosházi támadók a rutinos Czina irányította, agresszív hatos fallal. Az ötödik percben már 3-1-es vendég előnyt regisztrálhattunk. Ferenczi vezetésével ezután gyorsan kiegyenlített a hazai csapat, de újra jött a Bundesligát is megjárt svéd átlövő és újabb két távoli találattal tette le névjegyét.
Ezt az előnyt is ledolgozták az orosháziak és ezután fej-fej mellett haladt a két csapat, bár Németh Lászlóék többször is átvették a vezetést, a félidő nagyobbik részében a hazaiaknak kellett az egyenlítésért küzdeni. A játékrész hajrájában többször is hibáztak a zöld-sárgák emberelőnyös helyzetekben. Az áhított félidei vezetés helyett kétgólos hátrányban mehettek szünetre. Ekkor még úgy érezhették a szurkolók, hogy ebből a meccsből bármi lehet a végére.
Nehezen bírtunk a masszív vendég védelemmel. Balázs előtt Berggren és Czina tornyosul (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor
Nagyon szép Morva Zoltán góllal kezdődött a második félidő, de a védelemben hiányoztak az ütközések, a megállító faltok, így maradt a vendég fölény. Két egymást követő hazai emberhátrányt kihasználva a budakalásziak el tudtak lépni öt góllal vendéglátójuktól. A végül tíz gólig jutó Berggren mellé csatlakozott az NB I-es góllövő lista vezetője, Nagy Bence is, és távoli lövéseikkel rendre mattolták a hazai kapuban a védőktől kevés segítséget kapó Szabó Leventét.
Az akarattal, a küzdeni tudással nem volt baj hazai oldalon, de ez sajnos csak arra volt elegendő, hogy időről időre felzárkózzon az orosházi csapat mínusz háromra. A sok zárkózással persze fogyott a gőz a vendéglátók oldalán. A kalásziak rutinosan, hosszú támadásokat vezetve játszottak, a mieink játékába pedig az idő szorításában egyre több hiba csúszott. A hajrában még egyszer nekidurálta magát a hazai legénység, de Czináék nem inogtak meg a védelemben tartósan, így az utolsó percekben a vendég győzelmet nem fenyegette komoly veszély.
Újabb fontos pontszerzési lehetőség csúszott ki az orosháziak kezéből, így a hátra levő fordulókra még nehezebb helyzetbe került a csapat. A szombati találkozón jól látszott, hogy lövő pozícióban nem tudjuk a vetélytársakkal felvenni a versenyt. A csereként beállt Németh Gábor és Nikola Milosevic nem tudott hozzátenni a játékhoz, sőt az elpasszolt, vagy más esetben gyengén ellőtt labdákból a vendégek jöhettek, védelemben pedig nagyon hiányzott a csapatból a védő specialista, kétméteres középső ember, Domagoj Srsen játéka.
Bakó Botond: – Komoly tétje volt a mérkőzésnek, nagy teher nyomta a vállunkat, de nem tudtunk megbirkózni ezzel. A játékosaim megpróbáltak mindent, ám kevés bevethető, jó formában lévő játékos van.
Forgács Gyula: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, s az is volt. Mindent megtett mindkét csapat, de a második félidőben kijött a két csapat közötti különbség. Megérdemelt győzelmet arattunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.