- hirdetés -

Az emberi test különlegességeiről indult kiállítás a Petőfi Művelődési Központ Bubik István termében március 5-én. A tárlaton az egészséges életmód és az emberi test játékos megismerésére nyílik lehetősége a gyermeknek.

Immun vár, Szív Pingpong, Robotkar – ilyen és ehhez hasonló interaktív eszközökkel találkozhatnak az érdeklődök a Testünk a csoda kiállításon – a gyermekek nagy örömére. Legalábbis ezt tapasztaltuk, mikor a tárlatra ellátogatunk. A Móricz Zsigmond utcai óvodából érkezett apróságok kitűnő lelkesedéssel vetették bele magukat a játékok tanulmányozásába: hatalmas sikert aratott a csontváz kirakó, ahol a hiányzó csontokat kell behelyezni az üres helyekre vagy éppen az orrlyuk dobáló, ahol a – polleneket szimbolizáló – kislabdák tüsszentést gerjesztenek.

 

A játékok mellett paravánokat is kihelyeztek, amelyeken izgalmas példákkal mutatják be különböző testrészeink működését és funkcióit. Mindemellett a rendezvény az egészséges életmód fontosságára is felhívja a figyelmet: szóba kerül a testmozgás, a megfelelő étrend és az egészségmegőrzéshez szükséges alapvető ismeretek. A nem csak kicsiknek szóló kiállítást március 10-ig lehet megtekinteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.