- hirdetés -

Szomszédvári rangadót vívott szombat délután az OXXO Energy Orosházi NKC. Nagy csatában egy pontot szereztek Hódmezővásárhelyen női kézilabdázóink.

Hódmezővásárhelyi LKC—OXXO Energy Orosházi NKC 23—23 (12—10)
NB I B-s női kézilabda-mérkőzés, Hódmezővásárhely, 200 néző.
Vezette.: Fibec, Herbák.

Orosháza: Brunner — ZSILÁK 3, HATALA 1, Som 6, Kamuti 4, Takács F. 4 (1), Antal 2. Cserék: Makai, Késmárki (kapusok), TÓTH S., Vörös 1, Dancsó 1, Zvolenszky 1. Vezetőedző: Papp László.

A Hódmezővásárhely legjobb dobója: Szepesi 10 (7).

Kiállítások: 6, ill. 14 perc. Hétméteresek: 7/7, ill. 2/1.

Koncentrált lendületes játékkal lepte meg ellenfelét az elején az orosházi csapat, 3-0-s szériával nyitottak Takács Fruzsináék. Ezután eszmélt a hazai együttes is, fokozatosan érték utol a vendégeket, a 15. percben a Bajnokok Ligája-győztes Szepesi büntetőjével mutatott ismét egált az eredményjelző (5-5). Küzdős, hajtós találkozót hozott a két csapat csatája, igazi rangadó volt, melyben az első félidőben többnyire a hazaiak jöttek ki jobban. Öt perccel később már a házigazdák vezettek két találattal, ezt a szünetig sikeresen meg is őrizték (30. perc 12-10).

A második félidőt hasonlóan jól kezdték Papp László tanítványai, hiszen egy négygólos szériával már a vendégek neve mellett jegyeztek több találatot. A folytatásban felváltva estek a találatok, rendre tartani tudta a kétgólos előnyét az Orosháza még az utolsó tíz perc kezdetén is (50. perc 18-20). A végjátékban többször emberhátrányban kellett helytállnia a vendégeknek ezt használta ki a Vásárhely és zárult döntetlennel a találkozó.

Bár az utolsó percekben az ONKC ziccert és büntetőt is hibázott, összességében a csapat mérkőzésen nyújtott teljesítményével elégedett volt a vezetőedző.

Papp László: A végén kiénekelték a sajtot a szánkból, de jó volt látni, ahogy egymást buzdítva csapatként küzdöttünk és szereztünk egy pontot. Erre építhetünk a jövőben.

Egy hét múlva szombaton Gyömrőn folytatódik az NB I/B-s bajnokság az orosházi női kézilabdázók számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.