- hirdetés -

A Liga Kupa negyeddöntőjében vívott visszavágón, a bajnoki tabellán hetedik helyen tanyázó Dabas együttesét fogadta az Orosházi FKSE csapata péntek este, az Eötvös csarnokban.

A némileg szokatlan, hétórási időpontra kiírt mérkőzés kis intermezzóval indult. A játékvezetők, egy baleset miatti útlezárásban rekedtek és nem tudtak időre megérkezni. A két csapat vezetése, a versenybírók és a szövetség is konstruktívan állt a problémához, így egy fiatal orosházi játékvezető páros, Héjja Ádám és Kónya Balázs vezette le a végül 19.45-kor kezdődő mérkőzést.

Orosházi FKSE-Linamar–Dabas KC VSE 27–23 (14–10)
Kézilabda Liga Kupa férfi negyeddöntő mérkőzés, 2. találkozó. Orosháza, 300 néző. V.: Héjja, Kónya.

Orosháza: SZABÓ L. – Pásztor M. 2, Ferenczi, ANTAL 3, Markoski 1, Stranigg 1, NÉMETH L. 9. Cs.: Herjeczki (kapus), John, Gyene 6 (5), Morva 1, Milosevic 2, Mihály, Balázs B. 2. Edző: Bakó Botond.

Dabas: Duleba – Pocsai, PERISIC 6, dr. Bíró 1, Szöllősi, Halász 3, Kekezovic 3. Cs.: HOLLÓ (kapus), Priczel 1, Shinnosuke 1, Korsós, Zakics 4 (1), Lepsényi 3, Országh 1. Vezetőedző: Tomori Győző.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 2/1.

Vezetése birtokában kissé álmosan kezdtek a vendégek. Már az első támadást sikerült kivédekezni és Stranigg révén a hazai csapat szerezte az első gólt, aztán gyorsan még kettőt. Jól védekeztek Bakó Botond tanítványai, a dabasiak nem igen találták a rést a védőfalon. Már a hatodik percben, 5-1-es állásnál időt kellett kérnie a vendég mester, Tomori Győzőnek, aki szemmel láthatóan nem örült a meccs ilyetén állásának. A hazai zöld-sárgák továbbra is feszesen védekeztek, amiből többször is labdát tudtak szerezni, ebből pedig könnyű gólokat. A tizedik perc környékén ébredt a Dabas, de továbbra sem fenyegette semmi a biztos orosházi vezetést. Az első negyedóra után egy időre leállt a gólgyártás mindkét oldalon. A tétova hazai támadások, a másik oldalon pedig több Szabó Levente bravúr kellett hozzá, hogy a 15. és a 20. percben is 9-5 álljon az eredményjelzőn. A vendégcsapat is próbált gyorsítani, hazai oldalon is megpróbálkoztak a hét a hat elleni játékkal, de a szünetig nem változott a különbség (14-10).

Négygólós győzelemmel búcsúztak a Ligakupától Antal Szabolcsék (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A szünetről kiérkező orosháziakat, pontosabban Bakó Botond vezetőedzőt sárga lap fogadta. A hazaiak megfeledkeztek arról, hogy a kupában csak tíz perc szünet van, szemben a bajnokikon alkalmazott tizenöttel.

Elhibázott orosházi támadással és három vendég góllal indult a második félidő. Mielőtt kiegyenlített volna a Dabas, Bakó Botond időt kért. Szavai jó hatással voltak a fiúkra. Németh László góljaival ismét el tudtak lépni a vendéglátók. Mikor visszaállt a szünetbeli négy gólos különbség, Tomori mester is időkéréssel próbálkozott, de hatástalanul. Többször is vezettek a vendéglátók hat góllal, amely a több idegenbeli találat miatt orosházi továbbjutást jelentett volna, sajnos ezt az előnyt nem tudták tartani a zöld-sárgák. A mérkőzés hajrájában rátett még egy lapáttal a Dabas. Felzárkóztak mínusz háromra. Németh vezetésével mindent beleadtak a hazaiak is, de a lefújásig már nem sikerült újra közé tenni a továbbjutáshoz szükséges hatot.

Győzött tehát az OFKSE, de az első meccsen elért eredmény miatt mégis a Dabas örülhetett a továbbjutásnak. Az orosháziak sokkal jobb játékot mutattak, mint az idén eddig látottak és ez adhat némi reményt a bajnoki folytatásra is.

Bakó Botond: – A mai napon önmagunkhoz képest jó mérkőzést játszottunk, örülök a sikernek, nagyon kell a fejeknek és a lelkeknek, hogy higgyünk a győzelemben. Ma többen tudtak stabilan teljesíteni, ennek köszönhető a győzelem.

Tomori Győző: Tudunk bravúros teljesítményt is nyújtani, de sajnos tudunk ilyet is, mint a ma látott. Ha ennek az okát meg tudnám fejteni, boldogabb ember lennék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.