- hirdetés -

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megkezdte az utak takarítását és csúszásmentesítését. Több gépük is dolgozik a megye útjain. 

Az éjszaka folyamán Békés megye teljes területén 2-5 cm friss hó hullott, az orosházi térségében esett jelentősebb mennyiség. Csütörtök este 21 és 22 óra között 25 gép kezdett el síkosság-megelőző munkálatokat végezni, valamint a hóesés intenzitásától függően szükség szerint hóekézni. A reggeli órákra az összes út szórása befejeződött, így a burkolatok jelenleg latyakosak, hókásásak. A délelőtt folyamán a forgalom és a só olvasztó hatására keletkezett latyak eltávolításán jelenleg 20 gép dolgozik. Az elmúlt 24 órában Békés megye útjain 85 tonna sót, 3600 liter kálcium-klorid oldatot, valamint 625 kg kálcium-klorid granulátumot használt fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt – tudtuk meg sajtóreferensüktől.

A megye útjai tiszták, de az időjárás miatt fokozott figyelem szükséges (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Pénteken és vasárnap is várható még havazás, ónos eső, ezért a közútkezelő arra kéri a közlekedőket, hogy vezessenek minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően, valamint utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, hogy megtervezhessék útvonalukat és fel tudjanak készülni az esetleges lassúbb haladásra.

Csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.