- hirdetés -

Példát vehetnek Orosházáról a román települések – jegyezte meg a Gyulai Román Főkonzulátus vezetője szerdai, a városban tett látogatásán.

A Városházán Dávid Zoltán polgármester fogadta Florin Vasiloni főkonzult és az orosházi Román Nemzetiségi Önkormányzat képviselőit február 21-én. A találkozón elhangzott, hogy a két ország közötti kapcsolat egyre jobb. A régóta tervezett baráti látogatás célja is ezzel függ össze: helyi szinten erősítenék tovább a jó viszonyt.

– A város vezetése jó célokat fogalmazott meg. Örömmel értesültem, hogy a helyi román közösség is élvezi a város támogatását. Ez kölcsönös hasznot hoz, hiszen ha az Orosházán élő közösségünk fejlődhet, abból maga a település is profitálhat – fogalmazott a főkonzul, akinek tetszését is elnyerte a város.

Az első lépést megtették a felek egy kölcsönösen hasznos kapcsolatért (Fotó: Rosta Tibor)

– Az utóbbi években nagyon sokat fejlődött Orosháza és Gyopárosfürdő is. Úgy tudom rengeteg román élvezi a fürdő szolgáltatásait. Ezt szeretnénk elérni mi is. A most megfogalmazott közös munkával is azt szeretnénk elérni, hogy egy hasonló szintű román település is hasonló ütemben fejlődhessen – mondta.

A polgármester szerint sikeres találkozón vannak túl, az első lépést megtették egy későbbi gyümölcsöző kapcsolat felé. Dávid Zoltán kiemelte büszkék lehetünk arra, hogy követendő példaként állhat Orosháza más ország települései előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.