- hirdetés -

Azt a Balatonfüredet fogadta az OFKSE szombat este az Eötvös csarnokban, mely hosszú évek óta a magyar bajnokság élcsapatai közé tartozik, és amely a most zajló bajnokságban is a negyedik helyen áll, és a dobogóért harcol.

Az esélyek nem a hazaiak mellett szóltak. Az orosházi publikum azonban bízott, hisz láttunk már bravúrt a fiúktól. A két csapat tavaly februári meccsén sem mi voltunk az esélyesek, de harcos, jó játékkal akkor itthon tartottuk a két pontot.

Orosházi FKSE-Linamar–Balatonfüredi KSE 22–27 (10–13)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Paska, Vastag.

Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 1, Mihály, Ferenczi 1, Braz, Stranigg 1, Németh L. Cs.: Herjeczki (kapus), Morva 2, Antal 1, Milosevic, Knezevic 2, Gyene 3 (3), BALÁZS B. 5, John 3, Markoski 3. Vezetőedző: Bakó Botond.

Balatonfüred: FAZEKAS – Hornyák 2 (1), Kasparek 1, Németh B. 1, Szita 3, Topic 2, BÓKA 5. Cs.: Bősz (kapus), DEBRECZENI 2, Kemény 1, Szemjonov, DÉBER 4, Varsandán M. 3 (2), Karvatski 2, Máthé 1. Vezetőedző: Csoknyai István.

 Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.
Gyászszünettel kezdődött a találkozó, az orosháziak nemrég elhunyt törzsszurkolója, Benkő Zoltán emlékére.
A kezdő sípszó után hazai góllal indult a találkozó. Hátul gyors lábbal, agresszíven védekeztek a fiúk és többször is labdát sikerült szerezniük. Az első három füredi támadás gól nélkül ért véget. E közben Ferenci és Stranigg révén kétszer is betalált a vendéglátó együttes. Csoknyai István fiai lassan lendültek bele, de ez elég volt arra, hogy a hazaiak ne tudjanak elhúzni. Támadásban nem volt egyszerű dolga az orosházi legénységnek, hisz jelentős magassági- és erőfölényben voltak a vendégek. Szita, Topic, Debreceni és Kasparek révén kétméteres falat húzott Fazekas kapuja elé a vendég csapat. Az első negyedóra elteltével érte el a Füred az üzemi fordulatszámot, de még ekkor, sőt a 20. percben is egyenlő állást regisztrálhattunk (20.p. 7-7). A félidő hajrája a vendégeknek sikerült jobban. Egy-egy hazai hiba, a kapufa belső éléről is kifelé pattanó labda (ebből is láttunk jó párat a meccsen) elég volt hozzá, hogy háromgólos vezetést alakítsanak ki a szünetre.
Jó játékkal mutatkozott be új játékosunk, Balázs Botond (klikk a képre) Fotó Rajki Judit

A pihenő után gyorsan dűlőre szerette volna vinni a meccset a Füred. Növelték is az előnyt, Bakó Botond pedig már a negyedik percben időt kért. Eredményes volt az edzői közbeavatkozás, mert a következő támadásból ismét gólt lőttünk (35.p. 12-15). Sajnos ezután jöttek a hazai hibák, melyeket az előző mérkőzéseken is láthattunk. Rossz lövés, elpasszolt labda. A sokszoros válogatott kapus, Fazekas Nándor is fontos védéseket mutatott be, rendszerint lélektani pillanatokban, ezekből pedig jól indultak a gyors vendég szélsők. Hogy nem nőtt gyorsabban a különbség, abban nagy szerepe volt a bravúrok sorát bemutató Szabó Leventének. A hazai hálóőr sokszor mattolta a ziccerben kapura törő Balaton-partiakat. A játékrész derekán már látható volt, hogy óriási fordulatnak kell ahhoz bekövetkeznie, hogy beérje vendégét az OFKSE. Küzdöttek, harcoltak Bakó Botond tanítványai, de a kevesebb hibával játszó vendégek apró lépésekkel egyre távolodtak. Többször is volt már hat is a különbség. A végére ebből még sikerült egyet visszahozni, de a vendégek győzelme nem forgott veszélyben.

Lényegesen jobban játszott az orosházi csapat, mint tette azt az előző heti, Komló elleni találkozón, de még mindig sok volt a pontatlanság és a támadások sebességét is fokozni kell a fiúknak. Üde színfolt volt a Balatonfüred elleni meccsen a hazaiak frissen igazolt játékosa, Balázs Botond játéka. Jól látta meg az apró réseket a Füredi falon és be is tudott ezekbe törni. Góljai mellett többször, remek passzokkal hozta helyzetbe a társakat is.

Bakó Botond: – Amíg nem bízunk magunkban és nem hisszük el, hogy lehet sikert elérni, addig nehéz is lesz. Sebességben, dinamikában és védekezésben is messze elmaradtunk az elvárttól.

Csoknyai István: – Amire készültünk, azt kaptuk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. A hazaiak sok mindent megpróbáltak, hogy megnehezítsék a dolgunkat, hála Istennek az elejétől a végéig tartani tudtuk a tempónkat. Ha a ziccereinket belőjük, könnyebb dolgunk lett volna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.