- hirdetés -

A nyári viharkárokból származó tűzifát kiosztották, mellette pénzbeli támogatást is nyújtott a rászorulóknak az önkormányzat.

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló helyi rendelet alapján az önkormányzat szilárd tüzelőanyagra (tűzifa, szén) nyújt támogatást, esetenként húsz ezer forintot, vagy ezt megközelítő értékben természetbeni juttatást ad. A támogatás lakásonként csak egy jogosultnak állapítható meg, és január, február, valamint november, december hónapokban igényelhető, rászorultság fennállása esetén.

2017 novembere és 2018 januárja között az önkormányzat 772 esetben adott pénzbeli tűzifa támogatást, összesen 15,4 millió forint értékben.

120 rászoruló család kapott tűzifát (Fotó: Rosta Tibor)

A várost ért nyári viharkárokból származó vegyes tűzifát az önkormányzat felvágatta, és a kérelmezők számára kiosztotta. Ebből 120 család részesült egyenként 10 mázsa tűzifa-juttatásban, melyet a hivatal a rászorulók számára házhoz szállított.

Orosháza Város Önkormányzata benyújtotta igényét központi, 190 köbméter mennyiségű tűzifára. Az ingyenesen rendelkezésre bocsájtott tűzifát Csongrád és Bács-Kiskun Megyéből ideszállították. A feldolgozás után szociális célú tűzifa juttatásként kapják meg a rászorultak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.