- hirdetés -

Aki a Deák Ferenc utcában jár, nagy munkálatokat láthat. Az Iványi Építőmester Kft. ügyvezető igazgatója, Iványi István és csapata kezdett bele február ötödikén egy társasház építésébe.

Nagy daru és sok gép mutatja, hogy építkezés folyik a Deák Ferenc utcai katolikus parókia mellett.
A lakásépítés a cég saját ingatlanfejlesztése, melynek keretein belül egy tizenegy lakásos társasház épül ugyanennyi garázzsal, főhomlokzata a tervek szerint a Deák Ferenc utcára néz majd.

Egy modern, tizenegy lakásos társasház épül a Deák Ferenc utcában (Fotó: Iványi Építőmester Kft.)

Magas tetőfedésű, minimál stílusú épület készül, melyben a lakások negyven és kilencven négyzetméter közötti alapterületűek lesznek.
– Minden lakásnak lesz saját tizenyolc négyzetméteres garázsa, ami így megkönnyíti majd a parkolást az ott lakók számára – hangsúlyozza Iványi István.
A társasházhoz tartozni fog egy parkosított kisméretű udvar is, ahol öt felhajtót is kialakítanak majd.

A napokban az alapozási munkálatok folynak, melyet egy Orosházán új, cölöpalapozási technológiával végeznek (Fotó: Rosta Tibor)

Az Iványi Építőmester Kft. 1983 óta van jelen a piacon, az orosházi társasházak kilencven százalékának ez a cég kivitelezője.
Iványi István elmondása szerint, tíz éve nem építettek már lakást Orosházán, de most nagy igény mutatkozik rá, amit a cég megpróbál kielégíteni.
– Jelenleg a Deák Ferenc utca mellett, az Ady Endre utcán is egy társasház megvalósításán dolgozunk. Ez egy konzervatívabb stílusú tizenhét lakásos építmény lesz, melyhez tizenöt garázst tervezünk – mondta az ügyvezető igazgató.

További projektjeik között szerepelnek a garázsépítések, melyekből a Kazinczy utcán harminc, míg a Kettőssánc téren tizenhárom garázs már megépült. A Móricz Zsigmondon és a Liget utcán pedig folyamatosak a bővítési munkálatok.

Iványi István zárásként elmondta, a rendszerváltás óta ennyi kivitelezői munka nem volt Békés megyében és Orosházán. Véleménye szerint fellendülőben van az építőipar, folyamatosak a megrendelések, jelenleg nagy igények vannak új lakásokra. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.