- hirdetés -

Békés megye második, Orosháza legnagyobb létszámú horgász egyesülete, a Kedvenc Sporthorgász Egyesület (KSHE) szombaton tartotta közgyűlését.

A rendezvény kezdetén a vezetőség és a bizottságok megtartották beszámolóikat, majd az elmúlt esztendő rendezvényeit értékelték és ismertették a tagsággal a 2018-as év rendezvény tervezetét.

Az alelnöki beszámoló tulajdonképpen a fiatal egyesület megalakulása óta eltelt négy év munkáját, fejlődését foglalta össze, és mutatta be a tagságnak.

2014-ben emelkedett jogerőre a Kedvenc Sporthorgász Egyesület bejegyzése. Már az első tavaszon megtartotta első Baráti horgászversenyét, melyen bármelyik egyesület tagjai indulhattak. A kétnapos versenyeknek nagy sikere van a pecások közt, tavasszal és ősszel is megrendezik minden évben. Rendkívül népszerű és sikeres az egy hetes gyermek és ifjúsági horgász tábor, melyet a jelentkezők létszámára tekintettel, a második évtől már két turnusban rendeznek. Szintén nagy sikernek örvend a tavaszváró horgász bál és a gyerekek részére tavasszal és ősszel tartott halfogó verseny. Ezeket a rendezvényeket a tervek szerint idén is megtartja az egyesület.

Népszerűek a Baráti horgászversenyek és szép halak is akadnak (Fotó: KSHE)

Ezer és ötszázezer felett

A Kedvenc SHE taglétszámának dinamikus emelkedése mutatja leginkább az egyesületben zajló jó munkát. Az első (fél)évben 167, a második évben 732, a harmadikban pedig 980 taggal a megye második legnagyobb egyesülete lett. 2017-ben – túllépve az ezres létszámot – 1149 tagot számlált. A terven felüli bővülés persze több bevételt is eredményezett az egyesület számára, így a közgyűlés az eddigi 300-300 ezer forintos haltelepítésre fordított költségét az idei évben 500 ezer forintra emelte. Mivel a tavalyi összegből nem mindet költötte el az egyesület, idén a megszavazott ötszázezren felül a maradék százhuszonkétezer forintot (összesen 622.000 Ft) fordít telepítésre.

Maradt a vezetőség

Az alapszabály értelmében négy évenként tisztújító közgyűlést kell tartani. Az egyesület által felállított jelölő bizottság azonban nem kapott vezetőségi tagok személyére új jelölést, így az eddigi vezetőséget javasolták, a tagság pedig megszavazta a mandátum meghosszabbítását. A vezetőség elfogadta a bizalmat és továbbra is vállalták a megbízatást, úgy mint eddig, társadalmi munkában.

A közgyűlés végén az „egyebek” napirendi pontban feltett néhány kérdésre a vezetőség válaszolt.

A tagság most már a március harmadikai Horgász bált és persze a tavaszt várja, mert tanácskozni kell, és bálozni is jó, de igazi az mégis csak a horgászás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.