- hirdetés -

Az országos döntőbe kerülés volt a cél Orosházi Birkózó Egyesület Diák I. és Diák II. korcsoportban szereplő versenyzői számára a gyomaendrődi területi bajnokságon.

Első hivatalos versenyükön vettek részt február 11-én új egyesületük színeiben az Orosházi Birkózó Egyesület Diák I. és Diák II. korcsoportos birkózói. Gyomaendrődön rendezték ugyanis a két korosztály Területi Kötöttfogású Magyar Bajnokságát, ahol Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyék egyesületei mérhették össze tudásukat. A tét az országos döntőbe való továbbjutás volt mindenkinek.

A 105 versenyző parázs csatákat vívott az értékes pozíciókért. Az orosháziak is nagy lelkesedéssel szálltak harcba és csatlakoztak ismét a magyar birkózás vérkeringéséhez. A hét éremnek és a két helyezésnek köszönhetően a csapatverseny második helyezését is sikerült megszerezniük.

Hat éremmel zártak Gyomaendrődön a fiatal birkózók (Fotó: Orosházi Birkózó Egyesület)

Debreczeni Tamás a Diák I.-esek között 69 kilogrammban lépett szőnyegre. A harmadik mérkőzésén összeszedett sérülése ellenére is bevállalta a döntőt, amit meg is nyert, de az éremosztón nem vehetett részt az orvosi vizsgálat miatt. Sérülése szerencsére nem komoly. Rajta kívül a korosztályban Czikora Dániel és Berke Milán is győzelemmel zárt, a 46 illetve a 76 kilogrammos mezőnyben. Rajtuk kívül még Bakos Ferenc, Boros Norman, Bódi Csaba és Török Dávid is éremmel és az országos bajnokságon való részvétel bebiztosításával térhetett haza.

Részletes eredmények:

Diák II. korosztály:
26kg Bódi Csaba II. hely
32kg Török Dávid III. hely
32kg Zsóri Axel IV. hely

Diák I. korosztály:
42kg Ella Alexandra V. hely 
46kg Czikora Dániel I. hely
63kg Boros Norman II. hely
69kg Debreczeni Tamás I. hely
69kg Bakos Ferenc III. hely
76kg Berke Milán I. hely

A fiatalok felkészítő edzői Hangya János, Jeszenszky-P. László, Kiss István és Sepeczán János voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.