Vasember nem csak a filmben létezik (videó)

- hirdetés -

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tartja a mondás. Az orosházi Vasember, akit kérésére csak így nevezünk cikkünkben, imádja a növényeket és a természetet.
Ennek ellenére napról napra szembesül előítéletekkel, bántó tekintetekkel az utcán. Elmondása szerint ezek már rég nem érintik meg, sokan esélyt sem adnak, hogy közelebbről megismerjék. Az ijesztő külső mögött pedig egy közvetlen, életvidám ember lakozik.

Mindig szeretett más lenni, a társadalom által elvárt normákkal nem bírt azonosulni, ezért számára a piercingek és tetoválások az önkifejezés jelei. Vasember így önmaga. Számára nincs másság, nem számít a bőrszín, a nemi identitás, a kinézet, csak maga az ember.

Az agya egyből kikapcsol, ha kezébe veszi az ollót (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi vasember nem csak külsejével vált ismertté, hanem kertészeti munkái által is sikerült hírnevet szereznie magának. Az OrosCafé meghívást kapott otthonába, ahol megmutatta műveit. Spirálformára vágott tuja, pók-, teknős- és emberi kézformát öltött bokrok mind megtalálhatók kertjében. Eredeti szakmája kőműves.
-Nekem nem kell semmilyen papír, adjanak egy ollót és elvagyok. A kertben teljesen kikapcsolok, ez az életem – mondta Vasember.
Eredeti szakmája kőműves. Mivel nem bírja a kötöttséget, a beszabályozást, hamar ráébredt, hogy a kőműves hivatás nem az ő terepe, bár ezen a területen is szeret kibontakozni.

Legnagyobb álma, hogy kertésztudását külföldön is megcsillogtathassa. Külföldön, ahol elfogadják kinézetét és elismerik munkáját. Európa szerte híressé vált kinézete miatt, több országból vannak rajongói, akik jókívánságokkal és ajándékokkal halmozzák el. Jól esnek neki a bókok, de egyedül csak fia, Alex véleményére ad. Alex minden helyzetben apja mellett áll, de a Vasember stílusát távol érzi magától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.