- hirdetés -

Idei első bajnoki mérkőzésén az ország második legjobb csapatát fogadták az orosházi férfi kézilabdázók február 2-án. A sztárokkal kiálló MOL-PICK Szeged már az első félidőben tetemes előnyre tett szert. A második félidőben jobban játszottak a zöld-sárgák, de a papírformát így sem borították.

Orosházi FKSE-LINAMAR – MOL-PICK Szeged 20-36 (10-22)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 350 néző.

Vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid.

Orosháza:
Szabó – Gyene 2 (2), Ferenczi 1, Morva 3, Felipe Braz 1, Stranigg 6, Németh L. 2 Cserék: Herjeczki (kapus), D. Srsen 1, Pásztor M. 2, Markoski 1, Antal, Mihály Zs. 1, Kiss A., Zvolenszki Attila. Vezetőedző: Bakó Botond.

Szeged:
Sierra – Sostaric 5, Balogh 2, Skube 2, Bánhidi 1, Thiagus Petrus 3, Sigurmansson 7 (3). Cserék: Nagy M. (kapus), Källman 1, Bodó 1, Blazevic, Zhitnikov 2, Zubai, I. Srsen 2, Hegedüs 3, P. Rodriguez 6. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 2/2, ill. 4/3. Kiállítás: 2, ill 2 perc.

A találkozó első perceiben a játékvezetők többször mutattak a büntetővonalra. Szegedi oldalon Sigurmansson, míg a hazaiaknál Gyene értékesítette biztos kézzel a hétméterest. A sárgamezes orosháziak öt percig jól tartották magukat, majd a szegediek nyitott védekezésükkel komoly zavart okoztak a hazai támadásokban. A hibákat kihasználva hamar nagy különbség alakult ki a két gárda között, ezért is kért időt az első élvonalbeli bajnokiján vezénylő Bakó Botond (11. perc 3-9). Az egyperces pihenő nem hozta meg a várt eredményt, Mario Sostaric zsinórban ötször vette be Szabó Levente hálóját, és eközben csapata egy 8-0-s szériával tovább növelte a fórt. Az orosháziak trénere újra magához hívta teljesen elbizonytalanodó csapatát, amely végül 11 perces gólcsendet követően talált be ismét Morva révén (19. perc 4-16). A szünetben 12 góllal vezetett a MOL-PICK Szeged.

Stranigg bátor játéka is kevés volt a MOL-PICK Szeged ellen (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A fordulás után sokkal felszabadultabb játékot mutatott az Orosházi FKSE – LINAMAR gárdája. Antal Szabolcs szép cunder góljával indult a második felvonás, de ahogy az egész mérkőzésre jellemző volt azonnal érkezett a válasz. A hangulatra ezen az estén sem lehetett panasz, megtelt az Eötvös-csarnok, akik végig bíztatták hazai kedvenceiket. A Szeged eközben egy percre sem lassított, Juan Carlos Pastor együttese tovább növelte az előnyét, a játékrész derekán már 14 góllal vezetett (45. perc 16-30). Az orosháziak egy percig sem adták fel, becsülettel küzdöttek. Leginkább Stranigg János bátor játéka dicsérhető, de ez sem volt elég ahhoz, hogy szorosabb találkozót vívjanak a Tisza-partiakkal, akik a vártnál magabiztosabb győzelmet arattak Orosházán.

Járt a pacsi a szurkolóktól a mérkőzés végén (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, jól kezdtünk. Korán nagy különbség lett a javunkra, mindenki hozzátett a sikerünkhöz. Mindkét együttesnek több sérültje volt, bent maradhatnak majd az NB I-ben a hazaiak, ha felépül minden játékosuk. Rossz hír, hogy vannak nekünk sérültjeink, de nagyon jó a hangulat az öltözőben, sokkal keményebben edzünk, mint az ősszel. Hinni kell ebben a csapatban, úgy tudunk előrelépni.

Nagy Martin, a MOL-PICK Szeged játékosa: Nagyon élveztem a meccset, jót játszottunk az Orosházával.

Bakó Botond, az Orosházi FKSE-LINAMAR vezetőedzője: Hasonló gondokkal küzdünk, mint a Szeged. Gratulálok a sikerükhöz, megmutatták, hogyan játsszák a kézilabdát magas szinten. Tudomásul kell vennünk, hogy a felkészülés eleje óta 3-4 játékosunk hiányzik folyamatosan, így nem tudunk minden taktikai elemet gyakorolni. Ma támadásban voltak jó megoldásaink, viszont az első félidőben a védekezésünk átjáróház volt. A második játékrészre változtattunk, felvállaltuk a test-test elleni játékot, így javult a védekezésünk. Támadásban a hatalmas szegedi védők között felőrlődtünk. Dolgozunk, leszünk ennél még jobbak biztosan.

Morva Zoltán, az Orosházi FKSE -LINAMAR játékosa: Végig futottunk az eredmény után. Az első negyedórában nem találtuk magunkat sem védekezésben sem támadásban, így nagy lett a hátrányunk. Voltak figuráink, amikkel később sikeresebbek lehetünk majd.

Bakó Botond együttesére fontos mérkőzés vár, február 8-án Komlóra látogatnak a K&H liga következő fordulójában. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.