- hirdetés -

Folytatódtak az orosházi középiskolák szalagavató ünnepségei. Február 2-án a Kossuth Lajos Szakképző Iskola 240 végzőse kapta meg a szalagot a Petőfi Művelődési Központban.

A Székács iskola diákjai után a február 2-án a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium végzősei is megkapták az összetartozást, felnőtté válást, de egyben az elválást is jelképező szalagot. Az ünnepélyes átadóra megszokott helyszínén, a Petőfi Művelődési Központban került sor két részletben, délután négy és hat órakor állhattak szüleik, hozzátartozóik és barátaik elé az iskola végzősei. Idén 12 osztály 240 tanulója lépett be az iskola szalagavatósainak sorába.

Először az intézmény igazgatója, Gajdács Tibor mondta el ünnepi beszédét. Köszöntőjében kiemelte mennyire büszke a diákokra, hiszen eljutottak életüknek ahhoz a szakaszához, amikor lehetőségként a legnagyobb adományt kapják az élettől: önmaguk megismerését, ami a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés és egyben a legtanulságosabb találkozás. Sok sikert kívánt a végzősöknek a rájuk váró érettségihez, arra kérte őket, hogy jó szívvel, szeretettel gondoljanak vissza egykori iskolájukra és legyenek büszkék tudásukra, amit itt szereztek.

Több üzenet is érkezett a búcsúzókhoz, sok sikert és kitartást kívánva álmaik valóra váltásához. Ismertetésük után a búcsúztató tanulók nevében is köszöntötték őket, felemlegetve az együtt töltött időt, annak minden boldog pillanatát, de egyben az elválás keserűségét és a tényt, hogy jövőre ők lesznek azok, akik az ünnepeltek helyébe lépnek.

Idén 12 osztály 240 tanulója kapta meg a szalagot (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Ezután az est legjobban várt pillanata, a szalagtűzés következett. Először az iskola vezetése, a város képviselői és az osztályfőnökök kapták meg jelképesen a szalagot. Ezután a végzősök ruhájára is felkerülhetett osztályfőnökeik által a várva várt szimbólum, jelezve, hogy viselői a megérkeztek a felnőtt kor kapujába.

Az ünnepélyes pillanatok után a búcsúzó osztályok nevében mondtak köszönetet a tudásért, tapasztalatért tanáraiknak és szüleiknek, búcsút véve diáktársaiktól és kiemelve, hogy mennyire kíváncsian várták ezt a pillanatot. Ezután már a könnyedebb pillanatok következtek, de a diákok kemény munkája, hónapokig tartó felkészülése az Antali Zoltán által betanított angol és bécsi keringőt látva is érződött. A végzős osztályok emellett saját produkcióikkal szórakoztatták a közönséget, akik végül hatalmas tapssal köszönték meg nekik a felejthetetlen estét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.