- hirdetés -

Idei első közgyűlését tartotta az Orosházi Lovas Egyesület, a Pacsirta utcai Pártok háza nagytermében. A csütörtök esti rendezvényen az éves versenyprogram mellett új tagok felvételéről is szavaztak a résztvevők.

A közgyűlés kezdéseként kijelölték a hivatalos személyeket, jegyzőkönyv vezetőt, hitelesítőket, majd a tagság megszavazta a napirendet. A formaságok után az egyesület elnöke ifj. Kulik Ferenc emelkedett szólásra. Beszédében elsőként – bár ezt a lovas bálon már megtette – még egyszer megköszönte a tagságnak a tisztújításkor belé helyezett bizalmat. Megígérte, hogy az elnökség erejéhez mérten mindent megtesz az egyesület elismertségének, az orosházi lósport és az orosházi lóversenyek színvonalának minél magasabb szintre emeléséért.

Második napirendi pontként a tagság elé terjesztette az elnökség 2018 évi versenyprogram tervezetét. Ebben három, illetve ha lesz rá lehetőség, akkor négy verseny szerepel. A hagyományos Lovas Majálissal veszi kezdetét a versenyszezon.

 – Szeretnénk az idei majálist a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületével összefogva úgy megszervezni és megrendezni, hogy az egész család számára vonzó lehessen. A gyerekek számára biztosított szórakozási lehetőségekhez – ugrálóvár, körhinta, póni lovaglás, stb. – ingyen juthassanak hozzá a legkisebbek – ismertette az elnökség elképzelését Kulik Ferenc.

A másodikként, júniusban rendezendő Gyepderbit, Kardoskútra tervezik. Ezzel a versennyel kapcsolatban még további egyeztetések szükségesek a kardoskúti önkormányzattal. Minden évben az egyesület legnagyobb szabású rendezvénye a Szent István napi lóverseny. Idén, az augusztus 19-i eseményt mindenképp nemzetközi szintre szeretné visszaemelni a vezetőség. Bolgár, szerbiai, romániai lovak és versenyzők vesznek majd részt a magyarok mellett, és remélik, hogy többezres nézőközönség előtt.

Színvonalas nemzetközi verseny következhet augusztus 19-én (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Régen hagyomány volt a versenyévadot lezáró Teréz napi lóverseny. Vannak elképzelések arra nézve, hogy ezt az utóbbi években megszakított hagyományt újjáélesztik. Ez első sorban az anyagi lehetőségek függvénye. A tagság az elnökség által felvázolt versenynaptárt egyhangúlag elfogadta.

Következő napirendi pontként egyenként bemutatták azokat a jelentkezőket, akik felvételüket kérték az Orosházi Lovas Egyesület tagjainak sorába, és minden jelentkező mellé ismertették az őket ajánló két jelenlegi tag nevét is. Az egyesület tagja lett egyhangú szavazást követően: Szepesi Kitti, Kiss Renáta, Kiss Ágota, Kakuszi Ilona, Gyovai Jenő, Janicsek Zoltán,Zalai Gábor, Kosztoleczki Zsolt, Hajdú Fanni, Tóthné Török Klára, és Móricz László.

Az egyesület egykori örökös tagja, és örökös tiszteletbeli elnöke, Nagy László tavaly hunyt el. Megüresedett helyére a közgyűlés új örökös tagot választott, Id. Koncsek Ferenc személyében.

Az utolsó, „egyebek” napirendi pontot ezen az estén egy nagy bogrács finom marhapörkölt képviselte, melyet az ülés végeztével a tagság jóízűen elfogyasztott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.