- hirdetés -

Második idei tétmérkőzésén a Ceglédi KKSE NB I-es csapatát fogadta az OFKSE péntek este az Eötvös csarnokban. A múlt heti tizenhárom gólos Kecskemét elleni siker után ismét győzelmet várt a közönség.

Bakó Botond együttesének összeállítása ezen a találkozón is meglehetősen foghíjas volt, hisz most sem állhatott a csapat rendelkezésére az Európa-bajnokságon, a macedón válogatottban vitézkedő beálló, Nikola Markoski, a sérült Srsen és Knezevic. Az új igazolás, Felipe Braz játékengedélye még nem érkezett meg, így rá sem számíthatott a mester. A találkozón, mely a Liga kupa harmadik fordulója volt, még így is az orosházi csapatot ítélték esélyesebbnek, hisz pénteki vendégeinket az első fordulóban hazai környezetben győzték le Németh Laciék.

Orosházi FKSE-Linamar—Ceglédi KKSE 20—24 (11—16)

Kézilabda Liga Kupa férfi mérkőzés, Orosháza, 300 néző. V.: Rontó, Szanyi.

Orosháza: Herjeczki — Gyene 3, Ferenczi 1, Antal 1, Mihály 1, Stranigg 2, Németh L. 6. Cs.: SZABÓ L., Majdán (kapusok), Pásztor M., Morva 3, Németh G 2, Milosevic 1, Zvolenszki, Bella, Kiss. Vezetőedző: Bakó Botond.

Cegléd: Mojsilov — Megyeri 3, Radnic 3, Juhász K. 2, SZABÓ B. 4, Borsos 2, HÓDI 6 (3). Cs.: Pallag, Aleksza (kapusok), Lászlai 2, Tóth K. 1, Imregi, Müler 1. Vezetőedző: Jakab László.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 4/3.

A Cegléd kezdte a találkozót, de a mieink gyorsan labdát szereztek és máris vezettünk. A 3-2-1-es nyitott vendég védelem feladta a leckét támadóinknak, de az első öt percben a sok kapkodás ellenére fej-fej mellett haladtak a csapatok(5.p. 2-2). Ezután több elhibázott hazai támadást azonnal góllal büntettek a vendégek és gyorsan négygólos előnybe kerültek. 8-4-es állásnál Bakó Botond időt kért, de nem sokat változott a játék. Annyit sikerült elérni, hogy a fiúk a következő időszakban tartani tudták a kialakult mínusz négyet. Nagyon sok hibát vétett csapatunk a támadások befejezésénél. Több eladott labda és pontatlan lövés borzolta a nézők kedélyét. A huszadik perc táján úgy tűnt, kezdi összekapni magát a hazai gárda, de csalódnunk kellett. Újra sorra maradtak ki a helyzeteink és pillanatok alatt megint öttel vezettek a vendégek (26.p. 10-15). Ezt az előny meg is őrizték a szünetig.

Jól állt a lábán a ceglédiek védelme (fotó Rajki Judit)

A második félidő elején megint jól kezdett a hazai alakulat. A csereként beállt Szabó Levente egy szép védéssel mutatkozott be és a támadók is kétszer betaláltak. A félidei ötgólos hátrányt pillanatok alatt háromra csökkentette a Bakó legénység. Hiába kezdtük azonban szépen a félidőt. Ismét jött néhány eladott labda, kihagyott helyzet és újra visszaállt a -5. A ceglédiek nyitott védelme előtt csak a kaputól távol tudtak passzolni a zöld-sárgák támadói. Hiába játszottuk át az elől zavarókat, gyors lábbal mindenütt ott termettek a vendégek rutinos hátsó védői. Jellemző adat, hogy a beállónkat, az egyébként jól küzdő, brusztoló Antal Szabolcsot csak a 49. percben sikerült először megjátszani, helyzetbe hozni. Szabó Levente többször is bravúrt mutatott be és védései után több alkalommal is felzárkóztak az orosházi srácok, de két gólnál közelebb nem tudtak kerülni. Az 55. percben 20-22-t mutatott az eredményjelző, amikor a hazai alakulat megpróbálkozott hét a hat elleni támadásokkal egyenlíteni. Nem kísérte siker ezt a próbálkozást sem. Az utolsó öt percben csak a vendégek tudtak gólt lőni és végeredményben megérdemelten nyertek.

Bakó Botond: Gyakorlatilag bármilyen összeállításban állt fel a védelmünk, az kényszer megoldás volt, hisz a standard középső védőink nem játszottak ma. Főleg az első félidőben csúsztunk le minden szituációban a beálló körüli védekezésben és betöréseknél. Nagy munkában vagyunk, fáradt a csapat, a sok támadásbeli pontatlanság jórészt ennek tudható be. Lesz ez sokkal jobb is.

Jakab László: Körülbelül ilyen meccsre számítottam. A nyitott védekezést gyakoroljuk két hete és ez sokszor működött is.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.