- hirdetés -

A takarékszektor legrangosabb elismerését, a gróf Károlyi Sándor emlékplakettet vehette át a közelmúltban Zsibrita Lászlóné, a Békés Takarék Szövetkezet elnök-ügyvezetője.

A gróf Károlyi Sándor-díjakat a szövetkezeti hitelintézeti integráció intézményeit képviselő kurátorokból álló bizottság ítéli oda. A plakettet olyan vezetők kaphatják, akik kiemelkedő szerepet játszanak a takarékszövetkezeti szektor fejlesztésében, és eredményeik tágabb körben is növelik a takarékok tekintélyét.

Zsibrita Lászlóné vezetésével tavaly az utóbbi évek egyik meghatározó egyesülését hajtotta végre öt pénzintézet. Ennek eredményeként Békés megye legnagyobb területi lefedettséggel, 68 kirendeltséggel rendelkező takarékszövetkezete jött létre Békés Takarék Szövetkezet néven. Mint mondja, mégis meglepődött, hogy övé lett a díj.
– Egyáltalán nem gondoltam, hogy én leszek a kiválasztott. Egyszerű ember vagyok, aki végzi a munkáját a lehető legbecsületesebb módon, épp ezért felemelő érzés volt átvenni a kitüntetést Vida Józseftől, aki a Takarékbank vezérigazgatója, és a megújulási folyamat vezetője is egyben – fogalmaz az elismerés kapcsán.

Zsibrita Lászlóné a díjátadón, gróf Károlyi Sándor emlékgyűrűt kapott kollégáival és Vida Józseffel, a Takarékbank vezérigazgatójával (Forrás: magyartakarek.blog)

Az kitüntetéseket tizenötödik alkalommal osztották ki idén, ezúttal is ünnepélyes keretek között, mintegy 800 szövetkezeti vezető, dolgozó és meghívott vendég jelenlétében.
– Csak annyi időm volt gondolkodni, miután kimondták a nevemet, amíg az asztaltól a színpadra értem – mesél a díj átvételéről. – Két csapatnak köszöntem meg. Az első az újonnan létrejött Békés Takarék Szövetkezet teljes munkatársi közössége, akik hallgattak a szavamra, és együtt haladva oldottuk meg ezt a nem kis feladatot. A másik a Takarékbank menedzsmentje, akik bíztak bennem, és alkalmasnak láttak az összeolvadás levezénylésére – idézi fel, kikhez szólt, miután átvette a plakettet, amely csaknem harminc év munkáját koronázza meg.

Életeleme a munka

1989-ben kezdett dolgozni a Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezetben az orosházi kirendeltség vezetőjeként, ezt követően ügyvezető igazgatóként, 2013 óta pedig elnök-ügyvezetőként irányította a pénzintézet életét. Most pedig szintén ebben a pozícióban a jogutód Békés Takarék Szövetkezetet vezeti.
– Bak szülött vagyok, életelemem a munka, tehát nem volt nehéz elköteleződni már néhány hónap után. Szeretem az embereket, a munkatársaimra mindig úgy tekintettem, mint a legnagyszerűbb kollégákra, hiszen a Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezetet együtt vittük előre – emeli ki az elmúlt majdnem három évtized kapcsán hozzátéve, alapvető és legfontosabb tartóeleme a takarékszövetkezeti működésnek a munkavállalói közösség.

Jelenleg közel 450 fős kollektívával dolgozik együtt, ami neki is kihívás, az eddig megszokottól eltérő irányítási modellben kell helyt állnia. Komoly változás az is, hogy a központ Gádorosról átkerült Békéscsabára, így oda kell bejárnia nap, mint nap.

Munkatársainak és a Takarékbank vezetésének köszönte meg a díjat (Forrás: magyartakarek.blog)

Munkakedvére azonban mindez nincs hatással, tele van tervekkel.
– Vannak munkahelyi és magánélet törekvéseim egyaránt. Nagyon szeretném, hogy a Békés Takarék Szövetkezet létrejötte elérje célját: az ügyfeleink elégedettek legyenek, és bővüljön az ügyfélkörünk. Magánemberként pedig jó lenne az idén már szabadságra is menni, és nyaralni, mert az elmúlt két évben erre nem volt időm. A családommal, barátaimmal is többet akarok lenni, de el kellene kezdenem németül is tanulni, mivel ha így haladunk, akkor nem fogom megérteni az unokáimat – mondja mosolyogva. – Tervek tehát vannak, csak egészségem legyen a megvalósításukhoz – zárja a tőle megszokott pozitív szemlélettel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.