- hirdetés -

Felfüggesztett fogházbüntetést javasolt az ügyészség az ellen az 52 éves orosházi férfival szemben, aki tavaly augusztusban kiszállás közben úgy nyitotta ki kocsijának ajtaját, hogy egy kerékpáros nekiütközött, aki később a kórházban elhalálozott.

Ahogy azt korábban megírtuk a halálos közúti baleset még tavaly augusztus 10-én történt az Ady Endre utcában. Egy személygépkocsi vezetője megállt az út szélén, majd úgy nyitotta ki az autó bal első ajtaját, hogy nem nézte meg, nem kerüli-e ki másik jármű a kocsiját. Az ajtónak nekiütközött egy elektromos kerékpárral közlekedő férfi, aki augusztus 31-én a kórházban életét vesztette.

A baleset során elszenvedett sérülések és a sértett halála között közvetett ok-okozati összefüggés volt, a súlyos eredményhez a sértett idült alapbetegségei is hozzájárultak A vádlott megszegte a KRESZ azon bekezdésében foglaltakat, mely szerint a jármű ajtaját a vezető csak akkor nyithatja ki, ha ezzel a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti – nyilatkozta a beol.hu honlapján dr. Berg Márta megyei főügyész-helyettes.

A kerékpáros férfi a kórházban életét vesztette (Fotó: police.hu)

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az irányadó büntetési tétel 1-5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás az Orosházi Járásbíróság előtt folytatódik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.