- hirdetés -

Több mint háromszáz határvadászt helyezhet el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Gyopárosfürdőn épülő létesítményben. A kivitelezés várhatóan szeptemberig tart.

A készenléti rendőrség létszámfejlesztése miatt indokolt egyes rendőrségi objektumok, így az orosházi fejlesztése. Településünkön belügyminisztériumi kezelésben lévő épület újul meg, a munkálatoknak tavaly augusztus 28-án láttak neki a gyopárosi laktanyában.

Az ORFK kommunikációs szolgálatától megtudtuk, hogy jelenleg a XXIV. Határvadász Bevetési Osztályának elhelyezése céljából szolgálati- és szállóépület kialakítása zajlik, mely 309 fő elhelyezésére lesz alkalmas. Várhatóan szeptember 30-án végeznek a kivitelezéssel, ami a rendőrség hivatásos állományának 3000 fős létszámfejlesztéséhez szükséges források biztosításáról szóló 1043/2017. (II. 3.) Kormány-határozatban meghatározott keret terhére valósul meg az ORFK megbízásából.

Több mint 300 határvadászt helyezhetnek el az új épületben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A határvadász századok megerősítéséről 2016 augusztusában döntött a kormány. Az év novembere óta három turnusban indult határvadász-képzés a városban, így mintegy 150-en tanultak Orosházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.