- hirdetés -

Szörnyű véget ért hat fiatal utazása december 30-án hajnalban. Miután árokba borultak, többen könnyebben, ketten életveszélyesen megsérültek. A közösségi médiában nagy összefogás alakult ki értük.

Rengetegen figyelemmel kísérik a közösségi médiában a székkutasi baleset sérültjeinek – különösen a két életveszélyes állapotba került lánynak, Jázminnak és Nellinek –  a sorsát. A szegedi kórházban kezelik őket, a legrosszabb állapotban a jelenleg is életéért küzdő Jázmin van, akinek a gerince és a koponyája sérült meg. Az édesanyjától megtudtuk, hogy még a baleset éjjelén megműtötték, ami segített abban, hogy orvosilag uralható legyen az állapota.

– Sajnos még nem hangzott el az a mondat, amit mindennél jobban várunk, hogy a kislányom túl van az életveszélyen. Jelenleg is mélyaltatásban van, tegnap először próbálták felébreszteni, egyelőre ez nem hozott eredményt. Sok idő és türelem kell. Bízunk és reménykedünk…– mondta az OrosCafénak az aggódó édesanya, Murányi Erika.

Erika a 19 éves lány mellett három kiskorú gyermeket nevel, ezért a nehéz helyzetben lévő család segítséget is elfogad a kritikus napokban. Segítő kezet nyújtott a ReDance Hip-Hop Crew Sportegyesület is, amelynek Jázmin is tagja. Az egyesület vezetője, Rétes Edina – a szülők beleegyezésével – jótékonysági zenés, táncos előadást szervez a Petőfi Művelődési Központban.
– Szorítunk, hogy a lányok felépüljenek, mindkettejüket jól ismerjük. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy támogassuk őket és a családjaikat, Jázminékat anyagilag is. Ezért gondoltuk, hogy január 26-án 18 órától a művelődési központ színháztermében jótékonysági programot szervezünk – mondta Edina, akitől megtudtuk, hogy Pribelszki Norbi, a Barátok Közt sztárja is hazalátogat és fellép a műsorban a jó ügy érdekében.

Jázmin anyukája az összefogással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nagyon megindító az a hatalmas szeretet és támogatás, amit kapnak. Hozzátette, hogy mindig is tudta, vannak jó emberek, de amit most tapasztalnak, felfoghatatlan.

Hatan ültek az autóban, amely árokba csapódott (Fotó: police.hu)

Ahogy azt korábban megírtuk, december 30-án egy személyautó haladt a 47-es főúton Székkutas irányából Orosháza felé, amikor az autó vezetője egy enyhén balra ívelő kanyarban rosszul választotta meg a sebességet, elvesztette uralmát a gépjármű felett és az autó az út menti árokba csapódott. Az autóban hatan ültek, többen biztonsági övet nem használtak, a sofőr pedig jogosítvány nélkül vezetett.

A balesettel kapcsolatban hírportálunk megkereste a baleset körülményeit vizsgáló Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, de nem tudtak új információval szolgálni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.