- hirdetés -

Egy kerékpáros ütközött álló autó kinyíló ajtajával Orosházán. A balesetet szenvedett férfi a kórházban életét vesztette. A rendőrség vádemelést javasol a személygépkocsi vezetője ellen.

A halálos közúti baleset még 2017. augusztus 10-én történt az Ady Endre utcán. Egy személygépkocsi vezetője megállt az út szélén, majd úgy nyitotta ki az autó bal első ajtaját, hogy nem nézte meg, nem kerüli-e ki másik jármű a kocsiját. Az ajtónak nekiütközött egy elektromos kerékpárral közlekedő férfi, aki 2017. augusztus 31-én a kórházban életét vesztette.

A kerékpáros férfi a kórházban életét vesztette (Fotó: police.hu)

Az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a balesetben elszenvedett sérülések vezettek a férfi halálához. Az Orosházi Rendőrkapitányság a személygépkocsi vezetőjét közúti baleset okozása vétség elkövetésével gyanúsítja, mert a nyomozás adatai szerint a baleset az ő szabálytalansága miatt történt.

A baleset ügyében folytatott nyomozást a rendőrkapitányság 2017. december 20-án lezárta és a büntetőeljárás iratait a személygépkocsi vezetője ellen vádemelési javaslattal továbbítja a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre – olvasható a police.hu oldalon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.