- hirdetés -

Jövőre elektronikus felületeken lehetne intézni az építkezések engedélyezését egy tegnap benyújtott törvényjavaslat szerint

Jövő évtől országos digitális egyeztető felületen zajlik majd az építkezések minden korábbi papíralapú engedélyeztetése, ha a parlament is elfogadja az erről szóló előterjesztést – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Közölte: a bürokráciacsökkentő célkitűzések sorába tartozó intézkedést mindenki számára átláthatóvá teszik, ezáltal jelentősen gyorsulhat az ügyintézés.

A digitális felület javítja az ország régiós versenyképességét is, mivel az ipari beruházásoknál a befektetők azonnal tájékozódhatnak arról, hogy az országban hol lehet célszerű leggyorsabban végrehajtani az építkezést. Ha a törvényt elfogadják, akkor a régióban Magyarország áll át először a digitális építészetre – ismertette az államtitkár.

Az építésügyi reformok sorába tartozik a 2017 elejétől bevezetett szabályozás: a 300 négyzetméternél kisebb lakóházak építése vagy bővítése esetén elengedő egyszerű bejelentést tenni, így ahhoz nem szükséges külön építési engedély benyújtani az önkormányzati szervekhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.