- hirdetés -

Nagyszabású focigálával búcsúztatta az évet az OMTK Utánpótlás Labdarúgó Egyesülete. Közel háromszáz gyermek rúgta a labdát december 3-án az Eötvös-csarnokban.

Ötödik éve rendezi meg év végén az ULE a gyermekek számára a „Nekünk a foci az ünnep!” elnevezésű focigálát. Ezúttal nem hívtak meg vendég egyesületeket, az ULE gyermekei egymás között játszottak egy jót.

– Az idei évben először nem hívtunk meg vendég egyesületeket ellenfélként, mert szerencsére annyi gyermekünk van, hogy az azonos korosztályok egymás ellen is tudnak futballozni – nyilatkozta a rendezvény egyik  szervezője, Tóth-Kása Sándor egyesületi elnök.

Focival búcsúztak az évtől (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az egyesület az évek alatt több száz játékost nevelt ki, közülük többen már a felnőtt csapat kapuját döngetik. A 17 éves Marunák Levente a megyei II. osztályban szereplő felnőtt csapat kapuját védi. –Számomra minden a futball. Tizenhét évesen az OMTK-ULE felnőtt csapatának a kapuját védhetem, ez nagy elismerés számomra. Orosházán nagyon jók a feltételek, az infrastruktúra, ami a fejlődés alapja-vélekedett a fiatal kapuvédő.

A minőség a cél

E napon kérésünkre Buza Barnabás szakmai vezető értékelte a korosztályok éves munkáját. – Az U17 és U19 korosztályunk közül az U17 –esek az NB III-as nagypályás bajnokságban a bajnoki címért küzdenek. Az U14 és U15 korosztályaink a középmezőnyben szerepelnek. A 2008-as születésű gyermekeink a régiós Bozsik-programban és az Interliga nemzetközi küzdelmeiben vesznek részt. A Bozsik-programban 30 mérkőzésből 25-öt megnyertek és csupán egyszer szenvedtek vereséget. Jelenleg is tart a legkisebbek, a 2012-2013.évben született óvodások toborzása. Örömmel mondhatom, hogy évek alatt elértük, hogy a mennyiség után most már a minőségi képzésre is nagyobb hangsúlyt fektetünk.

A gyermekek számára véget ért  az őszi  pontvadászat, a felnőtt csapat számára a december 9-i OMTK-ULE-Újkígyós mérkőzéssel zárul a  bajnokság ez évi sorozata.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.